У Львівській міськраді на 20% зменшать кількість працівників

3178 0
Фонд оплати праці у місцевому бюджеті також скоротять.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 28 вересня, під час пленарного засідання сесії депутати розглянули питання щодо зменшення кількості працівників Львівської міської ради. Міський голова Андрій Садовий звернувся до депутатів з пропозицією зменшити чисельність апарату міської ради на 380 осіб. Так, загальна чисельність буде становити 1471 людину. Рішення підтримали 44 депутати. 

«Це не є просте рішення, адже воно стосується людей, які працюють в міській раді. Багато працівників зараз на війні, але вона ще триває. Нам треба оптимізувати нашу чисельність та знаходити внутрішні резерви. Тому я пропоную скоротити чисельність працівників міської ради на 20%. Це є велика кількість людей, але в нас немає іншого вибору. Наступним кроком буде оптимізація структури міської ради, і тут я буду жорсткий до людей, які тут працюють», – сказав Андрій Садовий.

При розгляді цього питання депутати мали зауваження. Зокрема, депутат від фракції «Голос» Віталій Троць зазначив, що не розуміє цієї ухвали.

«Це зарізке скорочення. Будемо працювати до кінця року, щоб затвердити кінцевий склад, але маю кілька акцентів. При цьому скороченні фонд оплати праці у загальному бюджеті також скоротиться. Водночас не постраждають ті відділи, які працюють у наданні адміністративних послуг людям, щоб не було скорочення в ЦНАПах і схожих структурах. Якщо скоротимо 380 людей, але залишимо повністю управління пресслужбою, внутрішньої політики і інше, то нічого не вийде», – пояснив депутат.

Читайте також: Скільки працівників Львівської міськради мобілізували

Водночас депутатка від фракції «Європейська солідарність» Тетяна Шевченко вказала, що при скороченні треба виважено підходити до працівників адміністрацій, які напряму взаємодіють з мешканцями. 

Андрій Садовий відповів, що станом на зараз у Львові є багато виробництв, які мають критичну потребу у працівниках.

«Люди, які працюють в міськраді, отримують дуже спокусливі пропозиції, де їм пропонують оплату праці в три-чотири рази вищу. Мова йде про висококласних спеціалітсів. Якщо вони не будуть мати серйозної заробітньої платні, то вони просто підуть. Це є певні напрямки, які є під впорядкуванням юридичного департаменту та містобудування», – зазначив міський голова.

Зауважимо, що Tvoemisto.tv розпитало у керівниці управління персоналом ЛМР Лілії Савич про те, як вплине скорочення працівників на роботу Львівської міськради. Вона сказала, що будь-які зміни мають вплив, але така оптимізація структури, перш за все, викликана ситуацією в країні – усі можливі ресурси йдуть на те, щоб країна здобула перемогу.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалось із керівницею управління персоналом ЛМР Лілією Савич, щоби дізнатися відповідь на це запитання, а також поцікавилося, чи проходять працівники міськради додаткову перевірку; скільки в ЛМР є вакансій, кого найбільше бракує, як на це вплинула війна; якого омбудсмена шукає міський голова, скільки в нього заступників та навіщо контролерам і паркувальникам диплом про вищу освіту. Детальніше – у матеріалі.

Наталія Вареник

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!