У Львівській міськраді підтримали будівництво реабілітаційного центру в Брюховичах

2346 0
В центрі проводитимуть реабілітацію військових у межах проєкту «Незламні».
Фото: візуалізація лмр

Фото: візуалізація лмр

У Брюховичах, що біля Львова, на вулиці В. Івасюка, 74 проведуть реконструкцію будівель КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» та збудують реабілітаційний центр із благоустроєм. Там відновлюватимуться військовослужбовці у межах проєкту «Незламні». Відповідне рішення затвердили сьогодні, 1 серпня, під час засідання виконкому ЛМР.

«Йдеться про ділянку, де планують провести реконструкцію під потреби реабілітаційного центру проєкту «Незламні». Йдеться про додаткові об'єми корпусу, облаштування басейну, зміну входу. Також облаштують благоустрій, у планах додати елементи парку», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Реабілітаційний центр будуватимуть на земельній ділянці площею 1, 42 га, що частково є територією об’єктів природо-заповідного фонду відповідно до генерального плану смт. Брюховичі. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 25,00 %.

Читайте також: Стало відомо, як виглядатиме реабалітаційний центр в Брюховичах

Зазначимо, що 4 січня обрали переможця Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію реабілітаційного центру на вул. Володимира Івасюка, 74 у смт Брюховичах. У межах конкурсного проєктування учасники пропонували рішення щодо реконструкції будівлі лікарні №7. Її приєднали до першого медичного об’єднання Львова «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» 23 грудня 2021 року. Серед важливих аспектів оцінки конкурсних проєктів було загальне образне вирішення щодо термомодернізації, енергозабезпечення, облаштування благоустрою тощо. 

За одноголосним рішенням журі переможцем конкурсу обрали проєкт під шифром 221216 авторського колективу: Андрій Бєляєв, Дмитро Смалюк, Катерина Полев‘яненко, Остап Готь, Юрій Томищ / Проектна Майстерня Бєляєвих, м. Львів. Зазначимо, що майстерня Бєляєвих також була автором ще декількох проєктів у Львові. Серед них – девелоперський проєкт «Residence Eleven», розташований у центрі Львова, забудова довкола давньої вілли на розі вулиць Драгоманова і Коцюбинського, житловий комплекс на вулиці Щурата, шестиповерховий житловий будинок на місці забудови 1920 року на вулиці Хорватській, 11.

Читайте також: Як виглядатиме житловий комплекс на Щурата. У Львові обрали найкращий проєкт

Зараз же реабалітаційний центр в Брюховичах стане частиною Національного реабілітаційного центру «Незламні», у якому планують щороку надавати допомогу 50 тисячам українців. Крім протезування, йдеться про фізичну, психологічну та соціальну реабілітацію військовим, українцям, які отримали травми внаслідок війни та іншим пацієнтам. 

11 квітня у Львові відкрили новий корпус «Незламних». Його створили на базі старого корпусу поліклініки Першого медобʼєднання. З початку повномашстабного вторгнення росії в Україну у реаблітаційному центрі отримали допомогу вже 13 тисяч осіб.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!