У Львівській міськраді з'явилася нова посада

3198 0
Це посада заступника з цифрової трансформації.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львівській міській раді вводять посаду CDTO – chief digital transformation officer – заступника з цифрової трансформації. Цю посади очолить Олена Гунько, яка перейде на цю посаду з позиції керівниці управління інформаційних технологій Львівської міської ради, яке ліквідували в межах реформи структури міськради. У підпорядкуванні CDTO буде комунальне підприємство «Міський центр інформаційних технологій», яке забезпечує реалізацію операційних завдань у сфері цифровізації.

Джерело: пресслужба ЛМР.

Сьогодні, 29 лютого, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко презентував нову посаду CDTO Львова за участю Валерії Іонан, заступниці міністра цифрової трансформації України.

«Зараз ми проходимо зміну структури Львівської міської ради і впроваджуємо позицію CDTO Львова. Базові рішення для цього вже прийняті. Головні акценти цієї посади: максимальна прозорість, цифровізація і також дуже важливо те, що CDTO Львова ввійде в національну мережу CDTO, яка координується міністерством цифрової трансформації», – розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: Хто допомагає Андрію Садовому. Перелік радників

Заступниця міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що саме CDTO може впроваджувати цифровізацію в кожну сферу життя держави та міста, впроваджувати цифрові проєкти, які покращують життя людей, оптимізувати процеси та запускати нові послуги.

«На таких посадах маємо 55 фахівців по всій країні, які стали драйверами змін у міністерствах, державних агенціях, ОВА та міських радах. Ми продовжуємо активно працювати в напрямку регіональної цифровізації, тому те, що і у Львівській міській раді буде CDTO – це правильне рішення, яке ми дуже вітаємо. Я впевнена, що у вас є розуміння і план як саме покращити цифровізацію Львова. Тож вітаю вас у нашій команді», – сказала Валерія Іонан.

Олена Гунько, яка очолила нову посаду, вважає, що це вияв поваги та відповідальності. 

«Включення до мережі цифрових лідерів CDTO – це з одного боку повага і дуже велика відповідальність. Ми з командою ставимо собі декілька пріоритетів в роботі. Це впровадження зручних електронних сервісів для мешканців, автоматизація управлінських процесів, інформаційна безпека, підвищення цифрової грамотності мешканців та взаємодія з державними проєктами. Я дякую за довіру, таку можливість та честь. Попереду багато роботи і, я думаю, хороші результати», – зазначила Олена Гунько.

Пріоритетні проєкти у сфері цифрової трансформації на 2024 рік:

  • 1. Забезпечення розвитку електронних інструментів для ефективної взаємодії мешканців громади з структурними підрозділами Львівської міської ради (розвиток електронних адміністративних послуг, мобільних застосунків тощо).

  • 2. Підвищення рівня автоматизації управлінських процесів Львівської міської ради, а також підпорядкованих комунальних підприємств.

  • 3. Підтримка та вдосконалення інформаційної безпеки та відмовостійкості функціонування міських електронних сервісів.

  • 4. Розвиток програм навчання для підвищення цифрової грамотності населення громади: створення центру Дія.Освіта у Львові.

  • 5. Забезпечення тісної взаємодії з Міністерством цифрової трансформації України.

Нагадаємо, у міського голови Андрія Садового нова радниця. Нею сталоа Ірина Маруняк, яка до цього працювала заступницею міського голови з питань житлово-комунального господарства. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!