У Львівській області блокують рух російських вантажівок. Оновлюється

1868 0
Активісти від учора, суботи 27 лютого, блокують рух вантажівок із російськими номерами. Сьогодні, 28 лютого, активісти зупинили понад 20 вантажівок, які рухалися у напрямку Росії. В той же час Міністерство інфраструктури України заявляє, що втрати нашої країни від блокування транзитного руху становитимуть 115 млрд грн.
фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

Субота, 27 лютого

Активісти розпочали блокування руху о 13:20 год. Тоді учасники партії «Всеукраїнське об'єднання «Свобода» намагались зупинити рух 30 російських вантажівок при в’їзді на Стрий.

О 17:15 год. вантажівки під супроводом стрийської поліції відновили транзитний рух біля села Дуліби на Стрийщині, прорвавшись через блокпост.

О 21:00 год. за Червоноградом у Сокальському районі на Львівщині громадські активісти зупинили 13 російських вантажівок, які їхали у супроводі поліції. Учасники блокування перевірили документи перевізників і з'ясували, що ті рухалися із відхиленням від маршрутного листа. Зокрема, шлях Р15, на якому було зупинено машини, не належить до тих, які були офіційно дозволені урядом. водії мали при собі папери, що засвідчували сплату по 1176 гривень за супровід кожної автівки поліцією.

Поліціянти з місця події поїхали. Блокування вантажного транспорту триває. Активісти звернулися до Львівського обласного управління Національної поліції та чекають його представників для офіційних пояснень.

Неділя, 28 лютого

Як інформує «5 канал» станом на 10:57 год. активісти відновили блокаду фур. Таким чином, понад 20 вантажівок, які рухалися у напрямку Росії, зупинили біля м. Стрий. Колону вантажівок з російськими номерами поліцейська автівка супроводила до майданчика для паркування. Активісти кажуть, блокуватимуть транспорт із сусідньої Федерації, допоки уряд не відновить заборону транзиту.

Станом на 11:15 год активісти організували блокпост у селі Гамаліївка, що при в'їзді у Львів. Там зупинили 5 російських вантажівок

Проте, як повідомив у facebook директор департаменту стратегії дорожнього ринку і автотранспорту Міністерства інфраструктури України Роман Хміль Втрати України від блокування транзитного руху вантажівок з російською реєстрацією становитимуть 115 млрд грн. плюс як мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт. Він підкреслив, що для України, яка має суттєву частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі та транзитних потоків, зупинка російського транзиту означає інфраструктурну катастрофу.

Нагадаємо, 12 лютого, услід за Волинню та Закарпаттям до безстрокової акції, що має на меті блокуванння російських вантажівок, долучилися й активісти Львова. Тому у селі Солонка, Львівської області, громадські активісти облаштували блокспот.

Згодом за результатами урядової наради, яка відбулась 15 лютого, Україна тимчасово призупинила транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії.

Але вже з 25 лютого Україна поновила транзитні перевезення. Тоді міністр транспорту Андрій Пивоварський зазначив, що Коли фура під російськими номерами їде територією України, це не означає ні що там російський водій, ні те, що вона везе товари російського походження, а для нашої держави, рішення зупинити рух транзитного транспорту означає великі фінансові втрати.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!