У Львівській області найбільше корупціонерів

4983 0
У 2022-2023 роках більшість осіб потрапила до реєстру через запропоновану або обіцяну неправомірну вигоду за дії або бездіяльність у владі.
Фото умовне

Фото умовне

2,4 тисячі осіб потрапили до Реєстру корупціонерів у 2023 році, що майже утричі менше порівняно з 2021 роком. Найбагатшим на корупцію регіоном виявилися Львівщина та Київщина. А найпопулярніша причина потрапляння до реєстру – пропозиція вигоди за дії або бездіяльність у владі. Про це свідчать дані Опендатаботу.

Протягом трьох останніх років лідером по винесених вироках стала Львівська область. Кількість записів від початку великої війни теж знизилася: якщо у 2021 році їх було 537, то минулоріч – лише 192.

 

Читайте також: Українці відтепер можуть повідомляти про факти корупції

У 2021 році переважна більшість людей, які потрапили до Реєстру корупціонерів, були зв'язані з порушеннями з деклараціями - це становило 75,9% вироків. Проте вже у 2023 році ця частка зменшилася до 1,6%. Це стало можливим через те, що в період великої війни Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) не проводило перевірок декларацій посадовців, і сама обов'язковість подачі декларацій була призупинена.

Таким чином, у 2022-2023 роках більшість осіб потрапила до реєстру через запропоновану або обіцяну неправомірну вигоду за дії або бездіяльність у владі - це становило 38,2% та 53,1%.

Нагадаємо, що львівського бізнесмена та радника міністра фінансів Віталія Ломаковича затримали за підозрою у заволодінні 44 млн грн на будівництві військового ліцею у Червонограді.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!