Україна

Українці відтепер можуть повідомляти про факти корупції на спеціальному порталі

990 0
Кожен громадянин може подати повідомлення про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.
Фото умовне

Фото умовне

З 6 вересня в Україні розпочав Єдиний портал повідомлень викривачів, де кожен громадянин може подати повідомлення про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. 

Джерело: НАЗК

«Портал – це захищена система, за допомогою якої можна швидко та зручно подати повідомлення про корупцію, контролювати стан та результати розгляду такого повідомлення, отримати інформацію про статус викривача. Портал гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних», – пишуть у відомстві. 

Зазначимо, що таке повідомлення має містити фактичні дані про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, інше порушення Закону України «Про запобігання корупції», які можуть бути перевірені.

Розглянути повідомлення мають упродовж 10 робочих днів з моменту подання. 

Читайте також: Львівщина – перша серед областей у реєстрі корупціонерів

Кожне повідомлення у реєстрі розглядатимуть за таким алгоритмом: 

  • Особа вносить на портал інформацію про факти корупції

  • Інформація формується в повідомлення

  • Система призначає ідентифікатор повідомлення

  • Здійснюється розгляд повідомлення

  • Особа отримує результати розгляду повідомлення 

Нагадаємо, що у Верховній раді України нардепи не прийняли правку до законопроєкт №9534 про відкриття публічних декларацій – вона не набрала потрібної кількості голосів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!