У Львівській ОВА прокоментували будівництво спорткомплексу за 89 мільйонів

2931 0
Йдеться проєкт спорткомплексу у Ходорові за 89 млн гривень.
Фото умовне

Фото умовне

На останньому засіданні робочої групи з контролю використання бюджетних коштів Львівської ОВА під час обговорення пріоритетності державних закупівель, Ходорівський міський голова Олег Коцовський заявив, що у червні у Ходорові розпочали будувати спорткомплекс, вартість якого становить 89 млн грн. Саме це і стало причиною, чому роботи припиняти не можна. Проте львівський волонтер та активіст Святослав Літинський заявив, що роботи на ділянці ще не розпочали. 

«Це «спорткомплекс», який почали будувати в Ходорові. Наразі, як бачите, там нічого не почали. Ходорівська ТГ за 10 місяців зібрала 86 млн, з них 6,1 млн «військового» ПДФО, яке вже з жовтня вилучають. Тобто надходжень за 2023 рік буде біля 100 млн грн. З них 10 млн вже до кінця грудня піде на початок побудови спорткомплексу за 89 млн грн. При річних власних зборах біля 100 млн», – написав активіст. 

Ділянка, де мали б розпочати будівництво. Фото: Святослав Літинський

У коментарі Tvoemisto.tv перший заступник керівника Львівської ОВА Андрій Годик заявив, що перш за все робоча група не погоджує тендери, а також не надає оцінку щодо виконання, продовження виконання, чи невиконання робіт. 

«Робоча група не погоджує тендери. Вона може, або скерувати звернення щодо повторного перегляду доцільності та пріоритетності до органу місцевого самоврядування, або забезпечити протокольним рішенням звернення до правоохоронних органів щодо забезпечення ефективного контролю за використанням бюджетних коштів. Ще раз наголошую, робоча група не дає оцінку щодо виконання, продовження виконання, чи невиконання робіт», – пояснив Годик.

Також він додав, що робоча група Львівської ОВА скерує доручення до правоохоронних органів щодо контролю за використанням коштів на цьому будівництві: 

«На крайній робочій групі ми заслухали позицію Ходорівського міського голови. Він аргументував, наскільки це важливо для громади, але з огляду на те, що роботи вже виконуються доволі тривалий період, велика сума коштів виділена на вказані потреби, рішення про фінансування було прийнято колегіально органом місцевого самоврядування. Не вбачалося за доцільне повторно звертатися до ОТГ. Як наслідок, оскільки роботи вже виконувались і кошти оплачуються за виконані роботи, то буде скерано протокольне доручення до правоохоронних органів щодо належного контролю за використанням бюджетних коштів», – зазначив перший заступник Козицького. 

Читайте також: Будівництво школи та капітальний ремонт вулиці. Які найбільші

На запитання журналіста щодо того, чи бачив він публікацію активіста, чиновник зазначив:

«Насправді, публікацію я не бачив. Тому опираюся на ті аргументи, які в прямому ефірі озвучив Ходорівський міський голова, де він декларував, що роботи з червня ведуться. Напевно, на певну суму коштів вони вже виконані. З іншої сторони, якщо роботи там ще дійсно не ведуться і не розпочаті, то підтримую, що такий проєкт точно не в пріоритеті і не на часі»

Нагадаємо, що у Ходоровській ТГ планують за 89 млн гривень збудувати спортивний комплекс. За словами Святослава Літинського роботи на об’єкті все ще не розпочали. 

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!