Випускникам ліцею імені Героїв Крут у Львові вручили атестати. Фото

2827 0
Напередодні випуску курсанти висадили «своє» дерево на алеї випускників.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У суботу, 10 червня, у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбулись урочистості з нагоди випуску курсантів. Привітати юнаків прийшли родичі, друзі, педагоги, військові наставники та представники влади. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Під час святкування відбулись традиційні військові заходи – винесення прапора ліцею, підняття Державного прапора України, супровід військового оркестру і традиційний марш військових, а також спільна молитва і благословення від капелана.

Напередодні випуску, вже традиційно, курсанти висадили «своє» дерево на алеї випускників – клен гостролистий.

Ліцей імені Героїв Крут – унікальний спеціалізований заклад середньої освіти II-ІII ступенів військового профілю для навчання дітей з 13-річного віку. Він є первинною ланкою системи військової освіти України, адже його випускники стають курсантами вищих військових закладів освіти Міністерства оборони, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної служби надзвичайних ситуацій, інших структур сектору безпеки і оборони держави.

У ліцеї імені Героїв Крут навчаються ліцеїсти з усіх областей України, зокрема й окупованих територій.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІ ступеня посмертно Костянтина Малецького, який загинув у бою з російськими окупантами. Він був воїном 3-ї окремої штурмової бригади 2- го батальйону. Він закінчив Львівський ліцей імені Героїв Крут.

Фото: Роман Балук

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!