У львівських школах готуватимуть програмістів

3473 0
У школах Києва, Львова, Одеси та Івано-Франківська стартує експериментальний проект "Школяр-програміст". Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.
фото: programer.in.ua, codeclubua.org

фото: programer.in.ua, codeclubua.org

Проект розрахований на учнів 10 і 11 класів та передбачає створення на базі низки шкіл спеціалізованих класів із поглибленим вивченням програмування.

За словами засновника проекту Сергія Іщерякова, щотижня упродовж чотирьох годин школярі вивчатимуть базове програмування та основи розробок програмних додатків на базі Google Android. Відбір до таких класів здійснюватиметься на конкурсних засадах після 9-го класу.

По закінченню програми школярі отримуватимуть кваліфікаційні сертифікати на базі однієї з найбільших американських корпорацій розробників програмного забезпечення Oracle.

"Вартість подібних курсів в США складає дві тисячі доларів, але ми запроваджуємо  цю програму на безкоштовних засадах", - зазначив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

Також народний депутат України Юрій Дерев'яненко повідомив, що вперше проект був протестований у школах Івано-Франківська.

"У майбутньому ми плануємо збільшити кількість випускників-програмістів з кількох тисяч до 30 тисяч на рік", - розповів народний депутат.

За словам и авторів проекту, реалізація проекту "Школяр-програміст" відбуватиметься в двох напрямках: навчання учнів та викладачів, аби ті були здатні вчити школярів у відповідності до вимог проекту.

"З 8 червня розпочнуться інтенсивні курси для підготовки київських,одеських та львівських вчителів", - зазначив Сергій Іщеряков. Він також повідомив, що наразі школи у зазначених містах, де відкриватимуться такі класи, поки не визначені.

Інформація щодо шкіл-учасників проекту, а також про вимоги до тих, хто прагне вступити до класів програмування, буде оголошена Міністерством освіти і науки України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!