У львівських школах планують проводити факультатив з інформаційної гігієни

877 0
Освітянин зауважив, що інформаційну гігієну потрібно інтегрувати у всі інші дисципліни.
Фото: Освіторія

Фото: Освіторія

З початку березня у львівських школах можуть запровадити факультативи з інформаційної гігієни. Про це повідомив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк під час брифінгу 30 січня. 

«Ми зараз напрацюємо дорожню карту уроків інформаційної гігієни для того, щоб це було фахово та корисно. Маємо розуміти, що медіаграмотність для учнів третього та дев’ятого класу – це різні аспекти. Тому тут потрібно підключити спеціалістів, зокрема й журналістів. Маємо ідею запросити журналістів, редакторів львівських видань у школи провести уроки інформаційної гігієни для старшокласників, а для учнів менших класів розробити якісні методичні матеріали», – зазначив Андрій Закалюк. 

Читайте також: Чи закриють львівські школи на карантин через збільшення хворих на грип

Також освітянин зауважив, що інформаційну гігієну потрібно інтегрувати у всі інші дисципліни, які вже вивчають діти. Адже наразі це дуже важливо.

Зазначимо, що у понеділок, 29 січня, мережею ширилась інформація про звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це писали анонімні канали в Telegram і окремі політики, інформацію швидко підхопили Telegram-канали.

Нагадаємо, що на це відреагував міський голова Андрій Садовий. Він написав у Facebook, що у львівських школах необхідно запровадити урок інформаційної гігієни, адже це питання національної безпеки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!