У львівських школах почали вакцинувати освітян бустерною дозою. Фото

1234 0
У пунктах вакцинації можуть отримати щеплення й батьки дітей.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні, 28 січня, з 10:00 по 12:30, усі охочі освітяни мали можливість отримати бустерну дозу щеплення від коронавірусу у пунктах вакцинації, що організували у семи школах Львова. За словами заступниці директора СШ №91, що на вул. Варшавській, Марії Костик, з їхнього навчального закладу на вакцинацію бустером записалось сьогодні сімнадцять працівників. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv

«У нас вакциновані двома дозами всі сто вісімнадцять працівників. А на бустерну дозу записалися ті, хто може вже її робити згідно з графіком щеплень. Тобто, хто робив другу дозу шість місяців тому», – каже вона. Станом на 11:00 годину щепилося вже дванадцять працівників. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової 

У пункті вакцинації кажуть, що мобільні бригади будуть щодня створювати такі пункти у різних школах і щепитися зможуть не лише вчителі, а й батьки дітей, якщо матимуть бажання. Вакцинацію роблять препаратами Pfizer та Moderna.

Загалом сьогодні по Львову на вакцинацію бустерною дозою зголосилось 863 педагоги. 

Нагадаємо, що впродовж цього тижня на Львівщині працює 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.

Окрім цього, Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року.

Анна Чистякова

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!