Бустерну дозу можна отримати вже через три місяці після другого щеплення від Covid-19

2249 0
Максимальний термін для отримання щеплення бустерною дозою встановили на рівні 270 днів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року. Про це йдеться у змінах до постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2021 р. № 677.

Постанова від 19 січня встановлює і максимальний термін для отримання щеплення бустерною дозою – 270 днів. Важливо, що такі терміни застосовують як для щеплення однією вакциною, а також в разі застосування змішаних схем вакцинації. Змішані схеми вакцинації від Covid-19 в Україні змінили. Зокрема, дозволили поєднувати вакцину CoronaVac з векторною AstraZeneca та мРНК-вакцинами Moderna або Pfizer. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової 

У постанові також йдеться, що під час формування сертифікату вакцинації на підставі щеплення бустерною дозою в позиції додаються слова «(BOOSTER/БУСТЕР)».

Нагадаємо, що в Україні дозволили бустерну дозу вакцини від Covid-19. Для цієї дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer. Вона потрібна для посилення ефективності від вакцинації, а додаткова – для убезпечення хворих, яких не захистили дві попередні. Із 6 січня 2022 року її дозволили вводити для всіх вакцинованим віком від 18 років. Кому потрібна бустерна доза, як її отримати і чим відрізняється від додаткової, читайте у матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!