У львівських школах створять піклувальні ради

1124 0
Участь у них можуть взяти батьки, випускники і представники громадського сектору.
Фото: Освіторія

Фото: Освіторія

У Львові розпочинають процес створення піклувальних рад при навчальних закладах. Про це повідомив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Участь у них можуть взяти батьки, випускники і представники громадського сектору. Для участі у піклувальних радах потрібно звернутися до адміністрацій шкіл.

«Ми віримо, що вони дадуть змогу ще більше розвиватись нашим навчальним закладам, а також можливість залучати позабюджетні кошти», – зазначив Андрій Закалюк.

Натомість, як йдеться на Інформаційному порталі депутатів ЛМР, депутати почали частіше відвідувати школи, аби дізнатися їхню думку щодо нововведень.

Читайте також: У Львові мають змінити формат усіх шкіл

«Усі школи хочуть розвиватися і створювати при навчальних закладах піклувальні ради. Саме для залучення додаткових фінансових ресурсів, позабюджетних можливостей і налагодження ефективної комунікації з середовищами», – повідомив депутат Тарас Репицький.

Нагадаємо, що у Львові планують трансформувати школи. Законодавством передбачається, що до 2027 року мережа закладів освіти поступово буде перетворена на три ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи), ліцей (10-12 класи). 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!