У Львові альпіністи допомагають комунальникам збивати бурульки з дахів будинків

828 0
За вчорашній день було знято бурулі і снігові намети з 246 будинків.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові альпіністи допомагають комунальникам збивати бурульки з дахів будинків. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

«Коли через значні снігові опади на дахах будинків утворюються бурулі чи великі снігові «шапки» то, найперше, наші комунальні управляючі компанії обгороджують сигнальною стрічкою це місце. Далі, якщо будинок має один чи два поверхи і мешканці дозволяють зайти до них на балкон, то збивання нависань проводять комунальні служби. Якщо ж це багатоповерхівка і немає доступу до даху, то балансоутримувач замовляє вишку з альпіністами, які проводять ці роботи», – зазначила голова Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик. 

За вчорашній день таким чином від снігових наметів та бурульок очистили 246 будинків. До робіт залучили 115 працівників комунальних служб, а також 6 автовишок і 12 альпіністів.

Читайте також: За ніч у Львові випала тижнева норма опадів

Щоб уберегтися від падіння снігу та буруль з дахів, радимо дотримуватись основних правил безпеки:

  • проходячи повз будинки чи високі дерева, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння скупчень снігу чи льодових наростів;

  • якщо це можливо, не ходити під дахом будівель та інших споруд, а також під балконами, а обирати найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;

  • не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків та оминати їх;

  • власникам автотранспорту не слід припарковувати свої машини біля будинків, на дахах яких нависають бурулі;

  • обов’язково пояснити дітям небезпеку падіння снігу та бурульок.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Нагадаємо, що в області вже діють стоянки та місця відстою для вантажівок та іншого великогобаритного транспорту у непогоду.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!