У Львові заблоковано конкурс на директора органної зали

1675 0
Члени комісії заявляють про тиск на проведення повторного конкурсу, але обіцяють дотримуватися законодавства, щоб обрати нового керівника органної зали прозоро і на конкурсній основі.
фото: photo-lviv.in.uа

фото: photo-lviv.in.uа

Про ускладнення роботи конкурсної комісії, яка обирає керівника Будинку органної та камерної музики у Львові заявила в. о. начальника управління культури ЛМР Наталія Бунда. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

За її словами, перше засідання конкурсної комісії мало відбутися у п’ятницю. Але його перенесли через лист від одного з кандидатів на посаду директора органної зали про те, що є ухвала суду про відкриття провадження. Є й ще одна ухвала – про забезпечення заходу.

«В нас є ще чотири листи про те, що ми не визнали результати проведення першого конкурсу, з різних структур: із Національної поліції, з Міністерства культури, з Професійної спілки працівників культури центрального комітету і також Львівської області, що можна розцінювати як тиск на проведення конкурсу», – повідомила Наталія Бунда.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, з тих документів, листів та ухвал, які отримала комісія, можна зробити висновок, що робота заблокована, а на розпорядника і управління культури ЛМР чиниться тиск.

Читайте також: Хто хоче керувати управлінням транспорту ЛМР. Деталі про кандидатів

«Схоже на те, що це спроба призначення керівника Будинку органної та камерної музики у Львові не у прозорий конкурсний спосіб, а «в ручному режимі», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що перша спроба обрати нового керівника Львівського будинку органної та камерної музики відбулася ще 23 серпня, але викликала багато дискусій серед громадськості.

У жовтні на повторний конкурс документи подав лише один кандидат – Іван Остапович, а чинний директор Львівської органної зали Юліан Винницький попросив суд заморозити дії міської ради.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!