У Львові чоловіку видалили пухлину розміром як м’яч для регбі

566 0
Пацієнт майже 30 років жив із новоутвором у стегні.
Фото зі сторінки Першого ТМО

Фото зі сторінки Першого ТМО

Львівські медики провели успішну операцію з видалення пухлини 49-річному чоловіку. Вона загрожувала ампутацією ноги і була розміром як м'яч для регбі. 

«Видалили пухлину завбільшки як м’яч для регбі та врятували ногу від ампутації. Пацієнт майже 30 років жив із новоутвором у стегні. Та коли пухлина почала здавлювати нерви й прилеглі судини, звернувся за допомогою до медиків. Прооперували чоловіка та повернули йому життя без болю у Лікарні Святого Луки», – про це повідомили на сторінці Першого ТМО.

Читайте також: Стало відомо, коли обиратимуть ректора Львівського медуніверситету

Медики виявили це утворення, коли пацієнту було 20 років, і вирішили видалити лише частину пухлини, щоб уникнути ризикованого втручання, яке могло би призвести до втрати чутливості усієї ноги.

Після видалення частини пухлини Євгеній проживав 15 років в Італії, де працював водієм. Пухлина з роками зростала, але через малоактивний спосіб життя вона особливо не турбувала його. Повернувшись до України в період повномасштабної війни, Євгеній став волонтером, допомагаючи постраждалим перебував у постійному русі.

Проблеми почались, коли пухлина стала здавлювати нерви й судини, що викликало біль та дискомфорт. Звернувшись до лікарні, Євгенію провели МРТ, під час якої виявили, що пухлина збільшилась майже втричі. Лікарі вирішили провести складне втручання, видаливши пухлину повністю.

«Щоб не допустити часткової чи навіть повної зупинки кровоплину в кінцівці, а це загрожувало би ампутацією, ми виконали складне втручання, яке вимагає високої точності і відпрацьованих навичок: відділили частини пухлини від нервів і артерій, а потім видалили її повністю без ускладнень для пацієнта», – пояснили лікарі. 

Нагадаємо, що лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вчасно діагностували і попередили розвиток у 7-річної дівчинки з пересадженою ниркою важкого онкозахворювання – лімфоми.

Катерина Денега

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!