У Львові чотири ринки можуть закрити через порушення карантинних обмежень

4961 0
Наразі їх ще не штрафували і роботу не припиняли.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові чотири ринки отримали попередження про порушення карантинних обмежень. Йдеться про «Привокзальний ринок», ринок «Новий», «Народний» на Сихові та Радіоринок. Якщо ці суб'єкти господарювання не будуть дотримуватися карантинних вимог, то вони припинять роботу. Про це повідомив сьогодні на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається та хто платить за лікування у лікарні швидкої допомоги

Цим ринкам надали попередження, якщо вони не дотримуватимуться карантину надалі, то на комісію ТЕБ і НС винесуть рішення про призупинення їхньої діяльності до виправлення зауважень. 

За словами заступника міського голови, у Львові працюють 12 мобільних бригад у 2 зміни, які проводять щодня близько 800 перевірок.

«Якщо порушення незначне, до прикладу, маска не так одягнена, то групи виносять попередження. Але якщо заклад чи ринок обслуговує велику кількість людей, і немає реакції чи належного реагування на зауваження щодо дотримання карантину, щоб гарантувати безпеку відвідувачам, то треба вчиняти певні дії (призупиняти їхню діяльність - ред.)», – повідомив Андрій Москаленко.

Як прокоментувала Tvoemisto.tv речниця поліції у Львівській області Світлана Добровольська, у Львові в період 14 по 21 жовтня склали вже 896 адміністративних протоколів про порушення карантину. Всі матеріали скеровані на розгляд суду. Штраф за недотримання карантинних правил сягає до 34 тис. грн в залежності від порушення. 

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Нагадаємо, у Львові затвердили протокол для перевірки закладів на дотримання нових карантинних вимог.

З 18 жовтня у Львові ввели додаткові карантинні обмеження. Тепер до роботи допускають тих працівників, що мають сертифікат вакцинації (навіть першою дозою), ПЛР-тест, дійсний протягом 72 годин, або швидкий тест на антиген, довідку про протипокази до вакцинації (зокрема, якщо перехворіли за останні 180 днів). Працівники до 18-ти років, вагітні та ті, хто годують дітей, можуть не мати документів.

Додамо, що заклади громадського харчування можуть працювати лише до 23.00, а нічним клубам заборонили працювати.

Марія Тріль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!