У Львові діти, батьки яких загинули на війні, отримають фінансову допомогу

776 0
Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові напрацювали нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Як йдеться у повідомленні, програму планують затвердити напередодні Дня Незалежності України, під час сесії Львівської міської ради. 

«Громада міста має дбати про кожну дитину, яка втратила свого тата чи найрідніших. Тому спільно з депутатами міської ради ми прийняли рішення встановити щорічну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожній дитині до її повноліття. Ці кошти вони зможуть використати для свого навчання або оздоровлення. Така позиція громади», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: Внаслідок війни з рф в Україні загинуло 500 дітей

У міському управлінні соціального захисту зазначають, що фізично гроші зможе отримати опікун. Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 дітей, яким передбачена така виплата. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову, де йдеться про збільшення виплат сім’ям загиблих військових. Вони отримають одноразову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень, її у рівних частинах розподілять на всіх родичів. Ця ж постанова передбачає виплату 100 тисяч гривень на місяць кожному військовослужбовцю, який захищає Україну.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!