У Львові допрацюють проєкт військового цвинтаря та що запропонував суд Фаріон. Підсумки доби

3312 0
Нині 11 травня та 808 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Суд запропонував Фаріон та «Львівській політехніці» укласти мирову угоду. «Чи не розглядає Ірина Дмитрівна і Львівська політехніка можливості укладення мирової угоди? Що таке мирова угода? Це певні поступки, і ми зобов’язані вам таке запропонувати і обговорити між собою. Які можуть бути поступки і результати – вирішувати вам», – сказала суддя.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 104 бойових зіткнення, з них 24 і 18 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 пункту управління, 1 складу ПММ, 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 радіолокаційній станції та 18 районам зосередження особового складу противника.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що окупанти розпочали новий наступ на Харківщину. росія може збільшувати й підтягувати додаткові сили.

Ключові події:

1. Проєкт військового цвинтаря у Львові планують доопрацювати. Останні терміни проєкту не визначені, оскільки тривають обговорення з рідними полеглих захисників. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що відбулася лише перша презентація попереднього ескізу, який не є фінальним проєктом архітекторів, що всі побажання, бачення, ідеї будуть розглянуті та враховані. Місто організовує зустрічі з родинами полеглих військових, під час яких враховують певні важливі деталі.

Читайте також: 14 громад Львівщини увійшли в топ-сто найбільш цифровізованих. Вони були відібрані Міністерством цифрової трансформації України;

2. Об’єднання профспілок поверне собі будинок у центрі Львова. Господарський суд Києва повністю відхилив позов Галицької окружної прокуратури міста Львова, яка вимагала передати «Будинок профспілок» у комунальну власність.

Читайте також: Чотири земельні ділянки на Львівщині виставили на аукціон. Площа найбільшої ділянки становить 12,39 га;

3. У Львові запрацював центр протезування та ортезування. Тут в рік зможуть виготовляти понад тисячу протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Читайте також: У Львові військовим безкоштовно оперуватимуть кінцівки. Як записатися. Всі послуги повністю безкоштовні та доступні як військовим, так і цивільним.

Та: Львівський обласний перинатальний центр отримав від Чехії нового обладнання на 21 млн гривень. Більшість з нього застосовуватимуть у пологовому відділенні в укритті медзакладу;

4. Коли у Львові розпочнуться гідравлічні випробування і хто не буде мати гарячої води. Її подачу планують відновити з 18 червня.

Читайте також: У Львові відновлять автобусний маршрут, який не працював чотири роки. З наступного тижня відновить рух маршрут №45, сполученням пл.Галицька – ТРЦ «Вікторія Ґарденс».

Та: Хто став переможцем шкільних інтелектуальних ігор серед учнів та вчителів у Львові. Змагалися майже 150 учасників з 18 команд;

5. Євробачення-2024: коли виступить Україна у фіналі. Українські співачки Alyona Alyona та Jerry Heil виступатимуть другими. Великий фінал пройде у суботу, 11 травня, початок о 22:00.

Читайте також: Львів’ян запрошують на «Флюгери Львова». Архівні фото та відео. Розпочнеться фестиваль із традиційного для «Флюгерів» формату – Прокидання з гуртом «Мертвий півень».

Окрім того: Куди піти у Львові на вихідні. Добірка подій та Які виставки варто відвідати у Львові.

Погода на вихідні: Можливий заморозок. Якою буде погода на вихідних у Львові. 11 травня у місті очікується мінлива хмарність. Вранці та вдень по півдню Львівської області буде невеликий короткочасний дощ. Удень 14 – 19° тепла. 12 травня без опадів. Температура вночі опуститься до 1 – 6° тепла, місцями на поверхні грунту заморозок 0 – 3°. Удень – 13 – 18° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!