У Львові ексочільник оборонного заводу викрадав цінні деталі ППО

1414 0
Така діяльність посадовця призвела до фактичного «роззброєння» декількох комплексів української ППО на суму майже 2,4 млн бюджетних грн.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові ексочільник оборонного заводу «роззброював» ППО напередодні вторгнення рф. Таким чином державі він завдав шкоди на суму майже 2,4 млн бюджетних грн. Про це повідомила Служба безпеки України.

«До початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО. Потім він привласнював «списані» деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів. Експертиза підтвердила факти злочинної схеми. Таким чином, цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення рф», – йдеться у повідомленні. 

За даними Zaxid.net, у повідомленні СБУ йдеться про Володимира Чауса та Львівський державний завод «Лорта». 

Наразі посадовцю повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Читайте також: На Львівщині чоловік обманом заволодів грошима стратегічного оборонного заводу 

Окрім цього, правоохоронці перевіряють інформацію щодо можливої причетності фігуранта до співпраці з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, що на Львівщині затримали мешканку Вінницької області, яку підозрюють в торгівлі людьми.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!