У Львові представлять унікальну вишиту карту України. Фото

1178 0
У проєкті «Art Map Ukraine» взяли участь 70 майстринь з 20 областей України.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

До 30-ї річниці Незалежності України у Львові представлять унікальну вишиту карту, над якою працювали 70 мисткинь з 20 регіонів. Створений у межах проєкту «Art Map Ukraine» експонат презентують 20 серпня. Побачити карту львів’яни та гості матимуть нагоду упродовж тижня. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

У День Незалежності, 24 серпня, під час урочистих святкувань мапу розмістять біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Вишита рельєфна карта складається з 70 фрагментів розміром 10х10 см. Загальний розмір полотна – 70х100 см. Для його створення використали більше, ніж 40 різноманітних технік та понад 40 видів матеріалів.

Читайте також: Що вдягнути. 7 львівських брендів етно одягу

«Особливістю вишитої карти є фрагменти білого фону, на яких майстрині змогли передати символічні та патріотичні ідеї. Також мапа містить у собі таємні послання, що дівчата вишивали на фрагментах ще до початку основних робіт: «Процвітай, моя Україна», «Ми єдині», «Крим – це Україна»«Борітеся  поборемо!», «Тобі не можна не цвісти»  ці та багато інших лозунгів та цитат наповнюють карту змістом зсередини», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що проєкт «Art Map Ukraine» об’єднав майстринь зі всіх областей України, навіть є учасниця з Ізраїлю, у якої українське коріння. Серед них – львів’янка Марта Стефура, дизайнерка прикрас, художниця, учасниця міжнародних виставок, лауреатка і переможниця міжнародних конкурсів, учасниця мистецьких проєктів, благодійниця і меценатка.

Читайте також: Хто і що співав на День Незалежності та чому це викликало багато обурень у соцмережах

У такий спосіб організатори проєкту хотіли об’єднати творчих людей, щоб створити щось спільне і масштабне, а також щоб популяризувати українську вишивку. Раніше карту вже презентували у Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій і Миколаївській областях.

Для довідки

Організаторками та авторками проєкту «Art Map Ukraine» є вінничанки – дизайнерка прикрас, співвласниця бренду «Olivik jewelry» Ольга Петлюк  та художниця-ілюстраторка, графічна дизайнерка Яна Кравець. У Львові презентація відбудеться за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА і ГО «Артстудія Івони Лобан».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!