Будівлю дитячого психдиспансеру у Львові хочуть продати, щоб збудувати онковідділення

5629 1
Сам диспансер теж планують приєднати до Чорнобильської лікарні на вулиці Дністерській.
фото: ZIK

фото: ZIK

Будівлю дитячого психоневрологічного диспансеру, що на вулиці Драгоманова, 58, пропонують продати, а отримані кошти  скерувати на будівництво нового онкологічного відділення Чорнобильської лікарні на вул. Дністерській. Сам диспансер теж планують приєднати до цієї лікарні. Про це під час брифінгу сьогодні, 18 вересня, повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, пише Zaxid.net.

«Департамент охорони здоров’я надзвичайно зацікавлений у тому, щоб наші заклади діяли у сучасних будівлях. Наша обласна лікарня розміщується у приміщенні, якому 200 років, диспансер на вул. Драгоманова – у віллі. Ці будівлі не відповідають санітарним нормативам. Ми зацікавлені, щоб у нас будували нові лікарні і проводили капітальні реконструкції. Приміщення, які не потрібні департаменту, які не підходять, треба продати відкрито і прозоро», – говорить вона.

За її словами, Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер пропонується юридично приєднати до Західного українського дитячого спеціалізованого центру на вул. Дністерській, оскільки це заклад, де успішно працює відділення для дітей з психологічними розладами – центр медико-психологічної допомоги «Діалог», є досвідчені фахівці.

Читайте також: Коли приміщення – все, а пацієнт – ніхто

«Переконана, що усім треба боротися не за те, щоб ліжко стояло у панському особняку, а за те, щоб продати будівлю на Драгоманова відкрито і прозоро за мільйони, сотні мільйонів гривень, і за ці кошти розвивати медицину», –каже Ірина Микичак.

Батьки дітей та працівники диспансеру під час засідання сесії ЛОР закликали депутатів не підтримувати у подальшому рішення про приєднання дитячого психдиспансенру до Чорнобильської лікарні, оскільки непокояться, що їхні діти втратять можливість отримувати усю необхідну медичну психоневрологічну допомогу в окремій спеціалізованій установі.

Проте Ірина Микичак запевняє, що загрози для дітей-пацієнтів немає. За її словами, керівництво департаменту намагається реорганізувати усю мережу закладів медичної психологічної допомоги у такий спосіб, щоб у всій області були послуги однаково високої якості, і при цьому заклади не дублювали функції один одного, що веде до бюджетних перевитрат.

Додамо, що Львівська обласна рада має намір перенести психоневрологічні та лікарсько-фізкультурний диспансери в інші заклади. Це викликало обурення в частини львів'ян, які вважають, що причиною переїзду стало не бажання поліпшити умови для пацієнтів та лікарів, а будівлі в престижних районах, у яких розташовані ці заклади і які облрада хоче продати. У травні львів'янка Світлана Самусь зареєструвала електронну петицію проти реорганізації психоневрологічного диспансеру у Львові, яка за тиждень набрала необхідну 1000 голосів.


Читайте також:
30 Листопада, 2018 22:01
Олена Правильно, що закривають давно пора. Закритий заклад в якому лікарі ро[***] що хочуть. Непрофесіоналізм,недбалість....
Невропатолога немає. Лікарі ходять один за одним нічим не займаються в той час коли повний коридор батьків з дітьми.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!