У Львові хочуть створити новий парк зі скеледромом

3370 0
Парк району матиме місце відпочинку, спортивні майданчики та навіть скеледром.
Візуалізація: Львів.Містобудування

Візуалізація: Львів.Містобудування

До Львівської міської ради надійшло звернення від приватного підприємства «Стріт Хол» щодо покращення благоустрою навколо вже сформованої житлової забудови та тієї, що формується, у районі вул. Зеленої. Пропонується суттєво мінімізувати будь-яку планову забудову на ділянці, відновити спортивно-рекреаційну функцію та сформувати невеликий парк Сихівського району для дозвілля місцевих. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету ЛМР 5 січня.

Йдеться про ділянку між кількома багатоквартирними будинками, а також малоповерховою забудовою. Управління архітектури та урбаністики ЛМР опрацювало всі звернення та вийшло на формат покращення благоустрою цієї ділянки. 

Фотофіксація території між забудовами

«Ми проаналізували користувачів земельних ділянок навколо. Власне є території відносно яких поступило звернення і де планується максимально відновити рекреаційну складову. Території навколо виглядають так: самосіви, заболочена місцевість, перекрито питання дренажу дощових вод. Цей стан потрібно покращити», – зазначив Антон Коломєйцев.

На ділянці планують відновити гідрологічний баланс та створити акумуляційну водойму. Також передбачається, що на самих кадастрових номерах підприємств сформують басейн з усіма необхідними приміщеннями в першому поверсі майбутньої забудови. Створять прогулянкові алеї з дощовим садком та спортивними майданчиками. 

Усе мають облаштувати з екологічних матеріалів та з використанням дренажних поверхонь. 

Читайте також: Чи будуть у Львові наглядові ради при парках та коли

Водночас з північного боку ділянки пропонують створити зелений екран. Враховуючи гарну інсоляцію, на території можна створити природній басейн. Вода в басейні очищуватиметься завдяки спеціально висадженим рослинам та фільтруючим системам. Парк району матиме місце відпочинку, спортивні майданчики та навіть скеледром. 

«Надійшли гарантійні листи відносно того, що це підприємство готове профінансувати самі роботи. В межах відведених кадастрових номерів господарюючий суб’єкт залишає за собою експлуатацію. Це найбільш складні моменти, зокрема, якщо говорити про басейн. Територія парку буде виконуватися на замовлення Сихівської адміністрації, тому тут буде контроль за виконанням, експлуатація потребує мінімальних коштів. Платником знову ж таки виступає підприємство», – пояснив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що цьогоріч Нідерланди знову подарували Львову майже 100 тисяч цибулин тюльпанів. Минулого місяця вже почали висадку у львівських парках, закладах освіти та вулицях міста. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!