У Львові почали реставрувати криницю з левами на Коперника

4106 0
Реставрацію почали з фігур левів біля фонтану. Їх демонтували, щоб очистити та відновити.

На вулиці Коперника почали реставрувати криницю з Левами. Фігури левів демонтували для відновлення, а біля криниці вирішують, яку зону краще зробити – пішохідну чи вело-пішохідну. Про це повідомляє Zaxid.Net.

Завершити реставрацію обіцяють до кінця року. Також у криниці хочуть відновити фонтан і підвести до нього воду. Зараз є два варіанти, яким зробити фонтан у криниці: звичайним або питним.

«Раніше криниця мала живлення від природного джерела. Але з середини 1950-х років води в ній нема, тому треба обговорювати питання, як там влаштувати фонтан», – розповіла  начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Як сталося, що Олеський, Підгорецький і Золочівські замки нікому не належать

Леви походять з будівлі старої Ратуші. На вулиці Коперника розташовані два, а ще два знаходяться на Високому Замку. 

Нагадаємо, реставрувати криницю з левами почали планувати ще з травня 2017-го року. У міській раді провели експертизу проекту, та визначили попередню суму – 90 тисяч гривень. Проте, як зазначала раніше Лілія Онищенко, через великий об'єм робіт, доведеться шукати спонсорів на дофінансування.

Також вона зазначила, що криниця з левами знаходиться у поганому стані та нищиться через насув грунту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!