У Львові хочуть запровадити обмін пластикової і скляної тари на бонуси

5950 0
Місцевий бізнес обговорює план втілення такого проєкту.
фото: Петра Ткачишина

фото: Петра Ткачишина

Місцевий бізнес у Львові веде дискусію про те, щоб запустити соціальний проєкт із обміну скляної і пластикової тари на бонуси – наприклад, на знижки в продуктових магазинах. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис.

«Потрібно споживача мотивувати гривнею. Навіть якщо вам персонально тих кількадесят копійок за порожню пляшку в бюджеті не мають значення, то є групи населення, що на цьому могли би нормально мати бонуси «для підтримки штанів». І зараз скляні пляшки здають, але цей процес чорний. Його треба зробити прозорим і зрозумілим, підвести до спільного знаменника», – говорить Роман Матис.

Читайте також: Шотландський інвестор на Львівщині робитиме біоупаковку з картоплі

За його словами, зараз ведеться діалог із бізнесом про організацію процесів. Участь у ньому беруть компанії з рітейлу, виробничі і ті, що займаються вивозом та утилізацією сміття.

«Коли вони прийдуть до спільного рішення, тоді ми залучимо до процесу місцеву владу. Вона просто змушена буде долучитись до процесу, підстав для відмови не буде, оскільки основна частина стейк-холдерів готова до роботи. На це потрібно пару місяців, тоді ми будемо готові вивести це в публічний простір», – додає Роман Матис.

Він зазначає, що серед залучених представників бізнесу ніхто не сказав, що це нецікаво.

«Розмови ведуться про те, як це правильно організувати, про компенсації, про облік, про взаємодію різних компаній – що виробляють, продають та утилізують», – додає посадовець.

Читайте також: Пакет у пакеті. Що потрібно, щоб львівські супермаркети припинили продавати пластикові торбинки

Щодо економічної вигоди для бізнесу, то, за словами Романа Матиса, тут радше ідеться про соціальний проєкт, а не вигоду, хоча поворотна тара, яку можна переробляти, і зменшує собівартість продукції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!