У Львові кілька автобусних маршрутів курсуватимуть по-новому. Що відомо

3776 0
У серпні відбудуться зміни у кількох міських маршрутах.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У серпні у Львові відбудуться зміни у схемах руху трьох міських автобусних маршрутів, а також з’явиться один новий маршрут. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Зокрема, новий маршрут №84, а також оновлений №17 забезпечать сполучення з лікарнею святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, та лікарнею святого Миколая, що на вул. П. Орлика. Маршрут №39а підсилить роботу автобусів №39, а маршрут №9 курсуватиме до с. Муроване.

«Зараз готуємо рішення виконавчого комітету по маршруту № 84 – це, фактично, колишній приміський маршрут №184а, який сполучатиме смт Рудно з вул. Щурата.  Він курсуватиме попри лікарню святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, та лікарню святого Миколая, що на вул. П.Орлика. Договір з перевізником «Успіх БМ» маємо укласти з 1 серпня», – зазначив заступник начальника управління транспорту ЛМР  Олег Партика.

Читайте також: Скільки міських автобусів курсує у Львові та на яких маршрутах найбільше

Він додав, що у серпні до цих двох лікарень почне курсувати і маршрут №17. За цією схемою він почне їздити одночасно з маршрутом №84, бо його теж обслуговує перевізник «Успіх БМ». За його словами, у серпні також розпочне курсувати маршрут №39а. Він підсилить роботу маршруту №39, і забезпечить сполучення вул. Богданівської з центром міста (пл. Митна). Зараз паспорт схеми маршруту є на погодженні в поліції.

«Також з серпня маршрут №9 курсуватиме до с. Муроване. Зараз він має кінцеву зупинку біля Галицького перехрестя. Відтак мешканці Мурованого матимуть якісне сполучення з центром міста та автовокзалом на вул. Стрийській», – додав Олег Партика.

Нагадаємо, у Львові планують впровадити безготівкову оплату на всіх маршрутах міста до кінця літа 2023 року. Наразі у тестових автобусах триває оновлення оновлення програмного забезпечення.  За словами Олега Забарила, наразі невідомо, на якому наступному маршруті впровадять безготівкову оплату. Масштабувати проєкт планують після завершення тестування програмного забезпечення.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!