У Львові лікарі допомогли хлопчику, який не міг говорити і їсти

719 0
Дитина мала ускладнення після невдалої операції.
Фото: Міжрегіональний центр дитячої щелепно-лицевої хірургії

Фото: Міжрегіональний центр дитячої щелепно-лицевої хірургії

Львівські медики дали можливість хлопчику з Дрогобиччини знову говорити та їсти після невдалої операції в дитинстві. Про це повідомили у Міжрегіональному центрі дитячої щелепно-лицевої хірургії.

«Славко народився з розщілиною піднебіння. У перший рік життя йому оперували цю ваду, але хлопець опинився у складних життєвих обставинах, про нього не було кому піклуватися, тож виникли ускладнення і дефект відновився. Піднебіння постраждало настільки, що хлопчику було важко їсти, їжа потрапляла в ніс, відставав у розвитку, він навіть перестав розмовляти, адже йому важко формувати звуки через дефект піднебіння. Але команда Центру наважилася на повторну операцію. Це було складне завдання, адже після першої операції залишилися великі рубці, вони ускладнювали задачу нашим хірургам. Але ретельне планування і підготовка зробили своє - нашим хірургам вдалося виконати повне закриття вторинного дефекту піднебіння і відновити анатомію. Цього разу - остаточно», – зазначили в медзакладі.

Читай також: Львівські лікарі провели 15-річному хлопця операцію на мозку з пробудженням

Як йдеться в повідомленні, Славко навчається у школі-інтернаті у Нагуєвичах, а до лікарні він потрапив із соціальною працівницею Аліною. Саме вона піклується про хлопчика, його лікування і догляд після операції.

Після першої операції у хлопчика залишилися великі рубці, які ускладнювали задачу. Але ретельне планування і підготовка допомогли хірургам виконати повне закриття вторинного дефекту піднебіння і відновити анатомію остаточно.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

 

 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!