У Львові лікарі врятували ногу 17-річному волонтеру з Сєвєродонецька

1077 0
Хлопець потрапив під обстріл «Градів».
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Лікарі Першого медичного об’єднання Львова врятували ногу 17-річному волонтеру Михайлу, який під обстрілами возив їжу українським захисникам Сєвєродонецька. Про це йдеться на сторінці медзакладу.

«У Сіверодонецьку його появи щоразу чекали сотні людей. Під шквали ворожої артилерії 17-річний хлопець привозив їм їжу і воду, аж поки не потрапив під обстріл «Градів»,  йдеться у лікарні.

Читайте також: Втратила руку, ногу та дитину під серцем. Львівські лікарі надали допомогу важкопораненій жінці з Донеччини

Щойно почалася повномасштабна війна, Михайло разом із групою неповнолітніх товаришів організував невеликий гуманітарний штаб. Вони розвозили на вантажівці харчі людям, які боялися вийти з укриттів. Доставляли провізію військовим у місця, куди не наважувалися поїхати навіть дорослі.

«5 квітня Михайло разом із друзями приїхав в гуманітарний штаб, щоб поновити запаси. Цієї миті ворог обстріляв волонтерів. Всі, хто там були, отримав важкі поранення. Михайлові уламок роздробив колінний суглоб правої ноги. Хлопець пригадує, що лежав на парковці і через страх взагалі не відчував болю, хотів допомогти друзям, але не міг навіть поворухнутися», – додають.

Більше місяця лікарі рятували ногу хлопця: операції, зовнішні металеві апарати фіксації – і їм таки це вдалося. Після протезування коліна він ходитиме.

Нагадаємо, що у Першому медичному об'єднанні Львова лікують 13-річного Святослава, якому 4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню після обстрілу у Лисичанську. 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!