У Львові може з’явитися карта секторів паркування. Що зміниться

1497 0
Наразі ця ідея перебуває у розробці, планують уже наступного року розробити сектори та затвердити їх.

Наступного року у Львові планують розробити карту секторів паркування. Як повідомляє у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, сектори мали б дозволити мешканцям тієї чи іншої вулиці паркувати авто з допомогою пільги на прилеглих вулицях. Тобто, будуть виділені квартали, де містяни зможуть скористатися пільгою на платних майданчиках. 

«Сектори для паркування – це певний досвід, який вже використовують інші міста Європи. Така практика існує практично у всіх німецьких містах та знаємо про таке у Франції. Хочемо його перейняти для Львова, бо іноді в нас виникають деякі непорозуміння серед мешканців через збільшення майданчиків для платного паркування», – каже він.

Читайте також: Затори на Двірцевій, або Чому не працює правило Kiss&Ride

Пільга є стандартною і вартість паркування на такій основі становить 3 грн/год незалежно від зони. За словами Ореста Олеськіва, таке право надається виключно на визначеному майданчику. Якраз ці сектори паркування дозволять залишати авто не тільки на конкретній вулиці, де проживає людина, а й на прилеглих, якщо майданчики зайняті.

Наразі ця ідея перебуває у розробці, планують уже наступного року розробити сектори та затвердити їх. Попередньо планували, що карта секторів запрацює до кінця цього року, відповідно до Плану дій Плану сталої міської мобільності. Зараз термін запуску змістили на наступний рік.

Читайте також: У Львові обіцяють розширити веломережу і покращити мобільність у місті

Окрім цього, до липня наступного року хочуть розробити систему моніторингу попиту на паркування для І-ї та ІІ-ї тарифної зони паркування, аби регулювати тарифну політику. До лютого 2023-го – налагодити системи контролю за дотриманням правил паркування з забезпеченням принципу невідворотності покарання. До цього залучили б інспекторів з паркування та евакуатори. А до кінця цього року ще й розробити пропозиції щодо розміщення та проєктування перехоплюючих паркінгів. На яких умовах сьогодні можна паркуватися у Львові та які завдання Плану дій ПСММ у сфері паркування хочуть реалізувати протягом кількох наступних років у місті, дізнавалося >Tvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!