У Львові на базі дитячої лікарні відкрили нове пологове відділення

11371 0
У новому пологовому відділенні допомогу надаватимуть лише у складних випадках при народженні дітей.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Львові, у лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика, 24 серпня, на День Незалежності, відкрили нове пологове відділення.

Із власних джерел Tvoemisto.tv стало відомо, що офіційне відкриття центру заплановане на початок вересня, хоча у лікарні та Першому ТМО не коментують.

Читайте також: «Все ремонтують спонсори». Скільки заробляє львівська обласна лікарня і які тут провели роботи

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv голова медичної комісії Львівської міської ради Валерій Веремчук, у новому перинатальному центрі, який буде не великий – у межах 10 ліжок, допомогу надаватимуть лише у складних випадках при народженні дітей, тобто з ускладненнями.

«Є складні випадки, які потребують різнопланових фахівців та обладнання. Міські пологові центри не мають достатньо можливостей для того, аби надати допомогу і мамі, і дитині при важких випадках, тому лікарі зверталися по допомогу до обласних лікувальних закладів. Тепер є можливість надавати і приймати пологи саме на вулиці Орлика. Пологовий буде не великий – приблизно два зали і до 10 ліжок перебування», – каже Валерій Веремчук.

Читайте також: У Львові відкрили відремонтований пологовий на Некрасова, де можна народжувати у ванні

Коли запрацював пологовий на Орлика, Валерію Веремчуку точно невідомо. Як і те, коли офіційно відкриють перинатальний центр.

Також у лікарні додали, що у пологовому вже народилося семеро діток. При тому, п’ятеро у перший день, 24 серпня, – четверо хлопчиків та дівчинка.

Ольга Шведа

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!