У Львові на одного мешканця припадає лише 22 квадратних метри житлової площі

5196 2
Це один із найменших показників в Європі.
фото - @verstappen_photography

фото - @verstappen_photography

Сьогодні на кожного мешканця Львова припадає близько 22 м2 житлової площі, що удвічі менше, аніж, наприклад, в Німеччині або Австрії. Про це у відкритому інтерв'ю Tvoemisto.tv розповів керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев.

Читайте також: У приміських районах Львова хочуть будувати житло для вимушених переселенців

«Минулого року у Львові на одну людину було близько 18 м2 житлових площ. Сьогодні цих площ є близько 22 м2 на особу. У масштабах Європи – це один із найменших показників у порівнянні з іншими містами. У великих німецьких містах він становить 40 м2 на людину. У Відні, наприклад, близько 42 м2, у Цюриху – ближче до 45 метрів. Це означає, що у нас у типовій трикімнатній квартирі живуть одразу кілька поколінь», – сказав Антон Коломєйцев.

За його словами, так званий будівельний бум у Львові пов'язаний саме із тим, що містяни хочуть жити більш комфортно. Антон Коломєйцев говорить, що квартири у новобудовах купують саме львів'яни.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Оновлена мапа незаконних забудов

Він також зазначає, що у Львові бракує і офісних площ. Зараз таких якісних площ у місті є близько 150 тис. м2. Водночас у, наприклад, Кракові цей показник становить 1 млн 200 тис. м2.

«Бум будівництва офісних приміщень, що виник в останні роки, також свідчить про те, що інвестори готові вкладати у це. У наступні роки у місті може бути збудовано ще 150 тис. м2 офісів. Разом це буде 300 тис. м2. Сьогодні Львів геополітично мав би себе позиціонувати десь між Краковом і Києвом», – говорить Антон Коломєйцев.

Він додає, що площі, які будуються, орієнтовані і на те, щоб перекрити майбутні потреби.

 


Читайте також:
19 Листопада, 2019 10:52
Тепловик До Тарас:
а що саме не так сказано?
Йдеться про норму метрів квадратних на особу. Це стандартний показник для всіх країн. Яка різниця у власності чи в оренді житло?
16 Листопада, 2019 23:07
Тарас Блін, ну це ж суцільна брехня і маніпуляція! В Європі більшість громадян не мають житла у власності, як у нас, а орендують. Це показує нового гол архітектора як зовсім некомпетентного. Виглядає, що Андрій Садовий має дуже серйозний трабл з кадрами. А це, відповідно, шкодить розвитку міста :(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!