У Львові на колишній території Мотозаводу планують звести готель, офіси та житло

13608 0
Будівництво планують на колишній території Мотозаводу, яка належить ТзОВ«Тигрове око».
Фото Львівська міська рада

Фото Львівська міська рада

У Львові на вулиці Городоцькій, у районі мотозаводу планують звести квартал ділової та житлової забудови. Там планують звести житлові будинки, готель та торгово-офісні приміщення.

Депутати планують на черговому сесійному засіданні, 8 липня, розглянути проєкт ухвали «Про затвердження детального плану території у районі вулиці Городоцької, ТЗОВ «Львівський Мотозавод». У рішенні йдеться про будівництво багатофункціонального офісно-комерційного комплексу з готельними номерами та вбудованими громадськими приміщеннями (офіси, магазини тощо), також планують звести житлові будинки. Будівництво планують за адресою вул Городоцька 174 та Городоцька 182.

Читайте також: «Фест» планує звести багатоповерхівку на вулиці Героїв Майдану

Детальний план території у районі вулиці Городоцької, ТЗОВ «Львівський мотозавод» у Львові розробили, згідно з рішенням виконкому у 2018 році. У проєкті опрацьовано планувальне рішення використання території площею, 19,9 га (площа території проєктованого офісно-готельного комплексу з вбудованими комерційними обєктами (0,73 га) та житловою частиною 0,47 га).

Орієнтовно 94% території залишається без змін функціонального призначення. Розрахунковий термін реалізації ДПТ 10 – 15 років. Замовник ДПТ – управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради. Платник - ТзОВ«Тигрове око», яке звернулось до ЛМР з проханням про розробку детального плану. 

За даними аналітичної системи УouСontrol ТзОВ«Тигрове око» зареєстроване у 1998 році за адресою Львів, вулиця Городоцька 184. Підприємство надає в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно також займається торгівлею насінням, саджанцями, добривами та садово-городнім інвентарем.

Серед засновників: Володимир Ліпський із Чернівецької області, Василь Лакуста зі Львова та акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Валєнта».

Утім, будувати багатофункційний комплекс планує ТзОВ «Західні будівельні інвестиції». За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Західні будівельні інвестиції» зареєстрована у 2017 році у Львові на вул. Перфецького, 6. Власниками компанії є львів’яни Петро Федишин та Любомира Була.


Львівський мотозавод виготовляв велосипеди та мопеди. Це було одне з найбільших підприємств в Радянському союзі із виробництва легкої мототехніки, він припинив існування в 1998 році. Нині на колишній території Мотозаводу працює декілька підприємств. Будівництво планують на території, яка належить ТзОВ«Тигрове око».   

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!