У Львові обговорять функціонування громадського транспорту під час війни

4190 0
Tvoemisto.tv буде проводити пряму трансляцію цього заходу на своїх сторінках.

У Львові 12 квітня о 14.00 год. відбудеться круглий стіл на тему «Врятувати громадський транспорт: 10 кроків на рівні держави». Мета заходу: привернути увагу до необхідних кроків у державній політиці, які дозволять містам забезпечити функціонування громадського транспорту в умовах воєнного стану в Україні.

У січні 2024 року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ініціювало нараду за участю представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та громадських організацій з питання удосконалення нормативно-правового регулювання у секторі електротранспорту.

На нараді обговорювалися актуальні проблеми місцевих громад щодо функціонування та розвитку міського електротранспорту та пропозицій щодо удосконалення законодавства у секторі електротранспорту для забезпечення його сталого розвитку.

За результатами наради експерти громадського організації «Vision Zero» проаналізували пропозиції учасників та напрацювали документ «Рекомендації змін у державній політиці для забезпечення належного функціонування громадського транспорту в умовах воєнного стану в Україні та як частини сталого (зеленого) відновлення», який надіслали до міністерства.

Мета проведення круглого столу «Врятувати громадський транспорт: 10 дій на рівні держави» є публічне представлення рекомендацій та їх обговорення в колі експертів. 

Захід ініційований громадською організацією «Vision Zero», яка зосереджує зусилля на трьох стратегічних напрямки навколо теми «Zero» у сфері мобільності: нульова смертність на дорогах і вулицях та громадський транспорт з нульовими викидами. 

Подія є частиною більшого проєкту, який здійснюється у співпраці з Асоціацією «Енергоефективні міста України» і з Центром транспортних стратегій. Загальна мета — щоб в Україні на рівні держави та на рівні міст, були сприятливі умови для модернізації та розвитку тролейбусного і трамвайного руху. Адже, на думку громадської організації, останні роки чи навіть десятиліття відбувається, навпаки, занепад цих видів транспорту.

Під час дискусії учасники обговорять 10 рекомендацій, які були складені громадською організацією на основі вивчення проблем, потреб і пропозицій від міст та їхніх транспортних комунальних підприємств. 

Модерувати захід буде директор медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко. 

Учасники круглого столу:

  • Дем’ян Данилюк - аналітик, дослідник міської мобільності та громадського транспорту (Львів), ГО «Віжн Зеро»,

  • Віктор Загреба - голова правління ГО «Віжн Зеро»

  • Павло Сирватка - в.о. начальника управління вуличної інфраструктури ЛМР департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради

  • Олександр Рижий - Начальник Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради

  • Святослав Павлюк - виконавчий директор  Асоціація «Енергоефективні  міста України»

  • Віталій Голутяк - директор КП «Електроавтотранс» м. Івано-Франківськ

  • Дмитро Беспалов - директор компанії «Беспалов ЛАБ»

  • Дмитро Пецій - заступник директора Департамента міської мобільності та вуличної інфраструктури м. Львова

  • Ігор Маковцев - Директор Департаменту  транспорту та транспортної інфраструктури м. Дніпра

  • Антон Гаген - Співзасновник ГО «Пасажири Києва»

  • Володимир Дудко - Т.в.о. технічного директора КП «Вінницька транспортна компанія»

Дискусія триватиме 2,5 години. Організатором заходу є громадська організація «Vision Zero».

Tvoemisto.tv буде проводити пряму трансляцію цього заходу на своїх сторінках у Facebook та Youtube.

_______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!