У Львові публічно обговорять можливість запуску міської електрички у місті

12938 0
До дискусії долучиться міністр інфраструктури Владислав Криклій.

В Україні анонсували будівництво системи приміських експресів у столиці. Після запуску у Києві проєкт електричок запустять у інших містах, Дніпрі та Харкові. Львова наразі у планах немає, хоча мешканці Львова вважають транспортну проблему топовою у місті.

Читайте також: Як швидко збудувати у Львові першу лінію метро

Тvoemisto.tv у понеділок, 29 березня, о 17.00 год організовує публічну дискусію на тему «Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова». 

На дискусію запрошені міністр інфраструктури Владислав Криклій (онлайн), представники Укрзалізниці, заступники голів Львівської міськради та ЛОДА, народні депутати, головний архітектор Львова, а також експерти із залізничної та транспортної тематики.

Учасники обговорять можливості для розвитку міської транспортної інфраструктури Львова і можливі шляхи покращення транспортного сполучення. 

Зокрема, розглянуть питання про те, чи можна у Львові успішно реалізувати проєкт міської електрички і фактично побудувати «першу лінію метро» в місті. Та відповідно – що для цього потрібно. 

Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію на Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Читайте також: S-Bahn по-львівськи, або Що допоможе Львову запустити міську електричку

Нагадаємо, що раніше Тvoemisto.tv публікувало колонку інженера Філіпа Шухевича – про те, як можна вирішити транспорту проблему для мікрорайонів Львова. На його думку, для покращення мобільності у місті, варто задіяти колії Укрзалізниці. Він наводить приклад, що у деяких містах лінії метро курсують над землею або є наземними. Тому, до прикладу, можна було б організувати таку лінію зі Сихова на головний вокзал. Для цього є доріжки, мости для переходу. Спочатку, каже інженер, можна використовувати звичайні вагони, як в електричках. Таким чином, Укрзалізниця має можливість швидко і недорого створити так звану «першу лінію метро» для Львова.

Також член правління ГО «Лінія102.юа» Віктор Гальчинський вважає, що розгалужена мережа залізничних колій, які тепер проходять повз густонаселені житлові та ділові квартали міста, потенційно може вирішити транспортну проблему Львова. На його думку, для реалізації проєкту міській владі та «Укрзалізниці» необхідно виробити та погодити модель взаємодії у співфінансуванні міської залізниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!