На зиму для переселенців у Львові облаштовують двоповерхове модульне містечко

1423 0
Одно- та двоповерхові будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, що залишилися без даху над головою.
фото любомира зубача

фото любомира зубача

У Львові триває облаштування нового модульного містечка для життя вимушено переміщених українців у зимових умовах.  Одно- та двоповерхові будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, що залишилися без даху над головою. Загалом це вже буде четверте містечко у Львові.

Джерело: заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач

«Перші такі модулі ми встановили ще влітку. Хоча і вони мають конвектори для обігріву, але це містечко буде більш комфортним для зимових умов. Тут буде планування коридорного типу – і щоб дістатися до душових чи їдальні, не треба буде виходити на вулицю. Двоповерхові модулі – такий собі виклик, їх у нашому місті ще не ставили. Але ми точно впораємося», – каже він.

Читайте також: На Львівщині є ще 200 закладів, де можна поселити переселенців

Додамо, що встановлення модульного містечка стало можливим завдяки співпраці Міністерства розвитку громад і територій та польського уряду. Наразі деякі модулі ще доїжджають з Польщі.

Нагадаємо, що у Львові на час осінньо-зимового періоду для мешканців модульних містечок планували облаштувати нове тимчасове житло. Загалом йшлося про 8 двоповерхових будиночків на Сихові, поруч з контейнерним містечком «Маріяполіс». Натомість містечко у Стрийському парку демонтують, а два інші  законсервують на зиму. Так, у Львові та області готуються до можливого зростання кількості вимушено переміщених осіб. Узимку, за попередніми підрахунками, на Львівщину може прибути близько 100 тисяч осіб.

Щоби більше довідатися про проблеми ВПО та знайти можливі шляхи вирішення їхніх проблем, Tvoemisto.tv організувало дискусію. У ній взяли участь чиновники, переселенці та благодійник. Детальніше читайте у матеріалі. 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!