У Львові оголосять архітектурний конкурс на облаштування території біля Привокзального ринку

2228 0
Конкурс буде всеукраїнським із залученням іноземних архітектурних бюро.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

У Львові оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію розвитку території між вул. Городоцькою, вул. Ю. Федьковича, пл. Липневою, прилеглої до Привокзального ринку. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 26 березня, виконавчий комітет Львова.

«Мова йде про розвиток території ареалу Прикокзального ринку. Хочемо долучити міжнародні архітектурні студії і провести відкритий конкурс», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Депутати погодилися віддати родині Козловського два міські ринки. Але ціну не назвали

Співзамокниками конкурсу є ТзОВ «Привокзальний ринок» та ТзОВ «Фіакр». За словами міського голови Андрій Садового, спочатку компанія, яка обслуговує Привокзальний ринок, хотіла провести міжнародний конкурс, але за процедурою легше провести всеукраїнський архітектурний конкурс, залучивши іноземні бюро.

Премії для переможців конкурсу ще не визначили, але, за словами Антона Коломєйцева, за перше місце, ймовірно, буде премія 200 тисяч гривень.

Читайте також: Ще не вмер Бандера. Якою львів'яни запам'ятають цю вулицю до ремонту

Зазначимо, що ТзОВ «Привокзальний ринок» зареєстроване у 1998 році. Його засновниками є ТОВ «Концепт Авангард» (50%), Катерина Андріївна Каменівська (49,4%) та ТОВ «Привокзальний плюс» (0,6%). Самим ринком керує Віталій Гужва. Власниками ТОВ «Концепт Авангард» є Ігор Гарасим та Григорій Наконечний, якому також належить і ТОВ «Привокзальний плюс».  

ТзОВ «Фіакр» зареєстроване у 1995 році. Його власником є Роман Левик, який володіє 100% компанії. Керує підприємством Михайло Бех.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!