У Львові оголосять новий конкурс на посаду директора органного залу

3228 0
Слідча комісія міської ради виявила грубі порушення законодавства в процедурі проведення конкурсу на посаду директора Будинку органної та камерної музики.
фото: YouTube

фото: YouTube

Про це сьогодні, 11-го вересня, під час брифінгу повідомила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда. За її словами, робоча група в складі представників департаменту розвитку, управління культури, юридичного відділу під час перевірки законності обрання директором органного залу Юліана Винницького встановила грубі порушення Закону України «Про культуру».

«По-перше, результати засідання конкурсної комісії так і не були оприлюднені на офіційному веб-порталі міської ради та в інший спосіб, оскільки протокол засідання не був офіційно поданий в управління культури», – говорить Наталія Бунда.

Читайте також: Сон Ігоря Калинця в літній день. Як «обирали» директора органного залу

Вона пояснює, що для того, щоб мати переможця конкурсу на посаду, результати мають бути офіційно оприлюдненими. Коли є протокол, підписаний усіма членами конкурсної комісії, її голова має подати офіційний лист в управління культури з результатами конкурсу, чого зроблено у випадку з виборами директора органного залу не було.

Також у коментарі для Tvoemisto.tv Наталія Бунда уточнила, що голова конкурсної комісії Михайло Підгурський мав би збирати підписи інших членів конкурсної комісії, оскільки «на те він і є голова, бо несе також організаційну відповідальність».

Читайте також: Музей «Територія Терору» у Львові очолила Ольга Гончар. Колектив проти

«Також слідча комісія встановила, що станом на сьогодні є два протоколи. Перший з них, згідно з законодавством, підготовлений та завізований секретарем конкурсної комісії, а також підписаний трьома членами конкурсної комісії із їхніми зауваженнями. Другий протокол підготовлений не секретарем, але підписаний п’ятьма членами конкурсної комісії», – розповідає чиновниця.

Вона пояснює, що в другому протоколі не враховані зауваження членів конкурсної комісії стосовно порушення процедури засідання, зокрема щодо участі в голосуванні Ольги Пастушенко, яка прийшла на засідання під кінець закритого голосування. Хто підготував цей документ, в управлінні культури не знають, проте, за словами Бунди, його заніс в мерію голова конкурсної комісії Михайло Підгурський.

Читайте також: Бах на Пекарській. Звідки взявся електричний орган у львівській квартирі

Крім того, слідча група підтвердила, що є скарги чотирьох членів конкурсної комісії на порушення процедури засідання, а також 63 скарги від мешканців міста. Однак Бунда говорить, що юридично міська рада не може дослідити факт порушень через відсутність офіційно оформленого протоколу з підписами усіх членів конкурсної комісії. Одним із таких порушень вона називає те, що переможець конкурсу Юліан Винницький не презентував програму розвитку органного залу на 1 та 5 років.

Коли оголосять новий конкурс – у мерії не готові відповісти, проте уточнюють, що склад комісії буде інакшим, оскільки оголошення нового конкурсу передбачає повторення усієї процедури проведення конкурсу від початку.

Читайте також: Театр Лесі Українки у Львові очолила Ольга Пужаковська. 5 фактів

«Зараз ми багато інших конкурсів проводимо, і кожен з них потребує значної уваги та часу на підготовку. Якщо ми оголосимо конкурс сьогодні, то за місяць, згідно з законом, має бути останній термін подачі документів, а ще за 10 днів – перше засідання конкурсної комісії. Управління культури мусить переглянути графік проведення конкурсів і визначити, коли можна оголосити новий, щоб самим не стати порушниками законодавства», – пояснює Наталія Бунда.

Нагадаємо, що 23 серпня конкурсна комісія обрала директором органного залу Юліана Винницького, який очолює цей заклад з 1988 року. Інший кандидат на посаду – Іван Остапович – відразу повідомив, що збирається оскаржувати це рішення. Наступного дня, 24 серпня, незгодні з результатами конкурсу пікетували Будинок органної музики.

Заступник міського голови з питань розвитку повідомив на брифінгу 28 серпня, що законність обрання Винницького директором органного залу перевірить слідча комісія. Результати перевірки обіцяли оголосити 4 вересня, проте відклали через відсутність офіційно оформленого протоколу, підписаного усіма членами конкурсної комісії. Тоді голова комісії Михайло Підгурський повідомив, що протокол давно заніс в управління культури і не знає, чому його досі не підписали.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!