У Львові охочі можуть обрати місце і посадити дерево. Як це зробити

960 0
Охочі мають змогу обрати з переліку вид дерева чи куща, який готові купити, а також місце, в якому планують висадити рослину.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові до 17 березня включно триває реєстрація на участь у акції «Подаруй місту дерево». На неї вже зареєструвалися 123 учасники. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Охочі посадити саджанець можуть вибрати локацію та вид дерева зі сформованого переліку, заповнити заявку, і після оплати долучитися до висадки. Акцію проводять уже четвертий рік поспіль.

Загалом в межах акції цього разу мешканцям пропонують для висадки дерев та кущів понад 1500 лунок: 1478 на вулицях та 100 у парках. Найбільше вільних лунок – 454 – у Франківському районі.

Відтак охочі мають змогу обрати з переліку вид дерева чи куща, який готові купити, а також місце, в якому планують висадити рослину. Вартість якісного сформованого саджанця від 3500 до 7000 грн, залежно від виду та віку.

Охочі можуть долучитися до акції у кілька кроків:

1. За посиланням у таблиці оберіть точну адресу висадки і вид дерева.

2. Заповніть електронну форму. У заявці обов'язково потрібно вказати бажану локацію та вид дерева. Після заповнення заявки дерево та локацію буде заброньовано.

3. Після опрацювання заявки (протягом двох тижнів) з вами сконтактують та повідомлять про наявність саджанців та їх вартість. Ви отримаєте рахунок на оплату в обраний вами розсадник.

4. Впродовж тижня ви маєте оплатити саджанець та надіслати підтвердження оплати.

5. День і час висадки вашого дерева вам повідомлять додатково. Проводити висадку разом з вами будуть фахівці з догляду за озелененням відповідного району чи парку під наглядом садівника. Все необхідне для висадки буде на місці.

6. Ви пишете заяву до управління екології (зразок буде надано садівником) для забезпечення належного утримання і догляду за висадженими деревами/кущами.

Читайте також: Рекордна кількість мешканців зголосилась посадити дерево у Львові

Нагадаємо, що минулої осені на акцію зареєструвалися 88 людей, тоді як навесні було 157 заявок. У Львівській громаді висадали 369 дерев та кущів на загальну суму в понад 1,3 мільйона гривень.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!