Цієї осені посадити дерево у Львові зголосилося менше мешканців, ніж навесні

762 0
Загалом у межах програми «Хочу посадити дерево» у Львові висадять понад 90 дерев.
фото умовне

фото умовне

У Львові 12 жовтня закінчилася реєстрація на традиційну акцію «Хочу посадити дерево», в рамках якої усі охочі могли зголоситися посадити дерево у попередньо визначених лунках. Цього разу на неї зареєструвалися 88 людей, тоді як навесні було 157 заявок. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Галина Микітчак.

«Найбільше людей обрали Франківський район, ми отримали 40 заявок щодо висадки дерева там. Проте у переліку цього року не було Галицького району, бо він має окремо кошти на саджанці», – зазначила Галина Микітчак.

Вона додала, що заявок отримали 88, але дерев буде понад 90, адже дехто хоче посадити не один, а декілька саджанців. Наразі заявки опрацьовують та можуть пропонувати обрати іншу локацію, бо є випадки, що люди обрали однакову. У такому разі пріоритет має та людина, яка обрала цю локацію швидше.

Читайте також: Рекордна кількість мешканців зголосилась посадити дерево у Львові

Зазначимо, акцію «Подаруй місту дерево» щорічно проводять восени та навесні. Посадивши дерево, можна виготовити табличку з підписом у пам’ять про когось чи просто з іменем людини. За словами заступниці керівниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Оксани Луцко, за попередній рік в межах акції «Подаруй місту дерево» загалом висадили 118 дерев, і усі вони прижилися.

Цьогоріч організатори надали можливість самостійно обрати чітке місце та сорт дерева, який людина хоче закупити і посадити. Орієнтовна вартість дерев, залежно від його виду – від 3500 до 7000 гривень.

Нагадаємо, ще у вересні мешканці Львова скаржилися на засохлі клени у центрі міста. Тоді у Галицькій районній адміністрації повідомляли, що можливість пересадки дерев з ящиків, зокрема, на вул. Галицькій відсутня у звʼязку з великою кількістю підземних інженерних мереж. Водночас у відповіді на запит Tvoemisto.tv в управлінні екології ЛМР повідомили, що з дерев'яних ящиків у лунки планують пересадити десять дерев на площі Катедральній.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!