У Львові оновлять простір біля одного з автовокзалів

1883 0
Планують облаштувати безбар’єрний доступ до платформ для маломобільних, а також благоустрій території.
Візуалізація з засідання виконавчого комітету

Візуалізація з засідання виконавчого комітету

На вулиці Стрийській, 109, що біля автовокзалу, у Львові збудують технічну споруду. Також підприємець зобов’язався облаштувати безбар’єрний доступ до платформ для маломобільних, а також благоустрій території. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР 27 лютого.

Йдеться про формування невеличкого простору поруч з автовокзалом міста, який насправді не використовується. Тут планують розмістити необхідні для автовокзалу функції. 

Натомість управління архітектури та урбаністики отримало гарантійний лист від заявника, який бере на себе зобов’язання облаштувати благоустрій включно з інклюзивним підходом до платформ.

«Комунікуючи із заявниками, ми визначили те, що не можна просто доштукувати якийсь невеличкий елемент до загального комплексу, потрібно це зробити в архітектурі, яка була там сформована першочергово самими архітекторами, авторами. Ми в наказі зазначаємо обов’язковість погодження змін з автором об’єкту, Миколою Столяровим. Окрім цього ми наголошуємо на необхідності забезпечення інклюзивності входу, також потрібно працювати з благоустроєм і відремонтувати накриття тераси, до якої пристиковується об’єкт», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові планують облаштувати ще одну автостанцію

Із заявою про видачу містобудівних умов та обмежень до управління архітектури та урбаністики Львівської міськради звернулося ТЗОВ «С.ІД.», що володіє автовокзалом. За даними системи УouСontrol, співзасновником та співвласником товариства є Ігор Дума – колишній начальник львівського управління «Укртрансінспекції».

Нагадаємо, що південна околиця Львова активно розвивається – стрімко розбудовують вулицю Стрийську і суміжні. Зокрема, є плани створити мікрорайон на вул. Стрийській, Сокільницькій, Трускавецькій. Крім того, збудувати нові ЖК і тенісні корти, звести новий житловий квартал біля «Арени Львів». Водночас на перехресті вулиць Стрийської – Наукової триває масштабне будівництво офісу, готелю, закладів громадського харчування.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!