У Львові оновили фінансову підтримку підприємців. Як і для кого вона працює

935 0
Ваучер на виготовлення безпілотників становить до мільйона гривень.

Підприємці Львівської громади можуть отримати фінансову підтримку від міської ради. Депутати Львівської міської ради під час останнього пленарного засідання 28 вересня оновили програму ваучерної підтримки. Tvoemisto.tv зʼясовувало, хто і як може нею скористатись.

Депутат ЛМР, член комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини Олекса Возняк каже у коментарі Tvoemisto.tv, що ваучерна підтримка спрямована виключно на мешканців Львівської територіальної громади або ті релоковані підприємства, які офіційно зареєстровані на території Львівської ТГ і, відповідно, сплачують тут податки.

«Власне, ця програма і розрахована на те, що мешканці працюють, сплачують податки і частину цих податків ми спрямовуємо на допомогу бізнесу», – пояснив депутат. 

Які ваучери можна отримати

На конкурсних засадах можна отримати: 

  • маркетингові ваучери на розвиток;
  • ваучери на енергозбереження;
  • інвестиційний ваучер на проєкти подвійного призначення;
  • бізнес-ваучер для ветеранів/нок та або їх дружин чи чоловіків.

 

Поза конкурсом надаватимуть ваучери на:

  • маркетингові ваучери на виставково-ярмаркові заходи;
  • компенсаційний ваучер;
  • ваучер на релокацію;
  • ваучер на енергозбереження;
  • грантовий ваучер на створення або розвиток переробних підприємств.

 

Крім того, в оновленій програмі запропонували два нові види ваучерів.

«Перший ваучер на забезпечення безпілотними системами. Він надаватиметься як відшкодування вартості витрат на розроблення, виробництво безпілотних систем та літальних комплексів за умови безоплатної передачі готової продукції на потреби ЗСУ та інших військових формувань. Розмір компенсації становить до мільйона гривень», –  сказав Олекса Возняк.

Читайте також: У Львові цьогоріч хочуть реалізувати тридцять проєктів, на які виділили 20 млн гривень

Другий – ваучер на відновлення. Його зможуть отримати підприємства, чиє майно було пошкоджене чи зруйноване внаслідок ракетних ударів.

Також депутати збільшили розмір маркетингового ваучера для юридичних осіб з 50 тисяч до 100 тисяч гривень, а для фізичних осіб – з 25 тисяч до 50 тисяч гривень. Крім того, зросте й розмір ваучера на енергозбереження зі 100 тисяч гривень до 300 тисяч гривень.

Інформацію про усі типи ваучерів можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що Львівщина стала першою областю, яка запровадила програму підтримки бізнесу на час дії воєнного стану. Про те, яку допомогу бізнесу надає область та як її отримати читайте у матеріалі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!