У Львові цьогоріч хочуть реалізувати тридцять проєктів, на які виділили 20 млн грн. Перелік

1375 0
Йдеться про 30 проєктів в сферах освіти, медицини, безпеки та інклюзії.
Фото:  ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ ЛЬВОВА 2021

Фото: ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ ЛЬВОВА 2021

У Львові затвердили 30 соціально-важливих проєктів в сферах освіти, медицини, безпеки та інклюзії , які почнуть реалізовувати цього року. Йдеться про проєкти-переможці Громадського бюджету 2021 року, які не були втілені через початок повномасштабної війни. Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Як зазначили у комісії фінансів та планування бюджету, передусім йдеться про ремонти шкільних їдалень та спортзалів, які можуть бути використані як укриття або для розміщення ВПО. З 80-ти проєктів, які стали переможцями, обрали 30 соціально-важливих, з них 26, що стосуються освітніх закладів, 2 – галузі медицини, 1 – житлового господарства та інфраструктури (освітлення) і 1 – спорту. Загальна сума, яку виділили на реалізацію проєктів становить 18 млн 924 тис грн.

«Це ті ж проєкти, про які повідомляли раніше, коли оголошували переможців (ред. – у 2021 році). Серед них є великі проєкти і трохи менші. Проте всі вони є соціально-важливими, зокрема, і під час війни. Тому прийняли таке рішення щодо реалізації», – зазначила в коментарі Tvoemisto.tv голова комісії, депутатка ЛМР Наталія Шелестак.

Читайте також: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв’ю з головним освітянином Олегом Паскою

Зокрема, затвердили реалізацію таких проєктів управління освіти:

  • як капітальний ремонт їдальні у ліцеї N°80 ЛМР вартістю 299 тис. грн;
  • придбання обладнання та предметів для шкіл вартістю 3 млн грн;
  • капітальний ремонт харчоблоку у СЗШ №65 вартістю 300 тис.грн;
  • капітальний ремонт приміщень кабінетів хімії вартістю 419 тис. грн;
  • капітальний ремонт приміщення у СЗШ №49 вартістю 320 тис. грн;
  • капітальний ремонт спортзалу у ліцеї імені Василя Симоненка вартістю 600 тис.грн;
  • капітальниий ремонт приміщень у СЗШ №36 вартістю 200 тис.грн;
  • капітальний ремонт харчоблоку у СЗШ №30 вартістю 281 тис. грн;
  • капітальний ремонт їдальні у ПШ «Первоцвіт» вартістю 249 тис. грн;
  • капітальний ремонт їдальні Грядівської гімназії вартістю 299 тис. грн.

 

Окрім того, комісія затвердила реалізацію проєкту управління спорту ЛМР щодо капітального ремонту дитячо-спортисного інклюзивного простору, що коштуватиме 600 тис. грн. Також затвердили два проєкти управління охорони здоров'я ЛМР щодо ремонту приміщень Багатопрофільної стаціонарної клінічної лікарні та закупівлі портативного телемедичного обладнання для неї. Сумарно вартість двох проєктів становить близько 729 тис. грн.

Читайте також: Учням львівських шкіл розповідатимуть про корупцію

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року у Львові оголосили великі проєкти, які стали переможцями у межах Громадського бюджету 2021. Найбільше голосів отримав проєкт ліцею ім. Івана Пулюя «Безбар’єрний простір практичної науки «Puliui Science Hub». Ініціаторам вдалося згуртувати понад 7 тисяч мешканців. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!