У Львові оприлюднили усі проєкти, які подали на конкурс меморіалу Героїв України

1849 0
Проєкти, які були представлені на архітектурному конкурсі, задали новий рівень усвідомлення теми меморіалізації.
Візуалізація комплексу

Візуалізація комплексу

У Львові завершився архітектурний конкурс на проєкт Меморіального комплексу військових поховань Героїв України. На конкурс подали 27 проєктів команд з різних регіонів України. Департамент архітектури та просторового розвитку Львова створив каталог усіх проєктів Всеукраїнського архітектурного конкурсу на вул. Мечникова. Його опублікували на сайті ЛМР.

«27 проєктів – це дуже велика кількість для такого муніципального конкурсу, але ми розуміємо звідки така кількість. Для багатьох людей це був надважливий конкурс. Деякі студії навіть відклали комерційну роботу, щоб зосередитись на завданнях конкурсу. Для нас було відповідальністю не лише провести вибір гідних переможців – проєктів, які посіли першу трійку призових місць – але оцінити усі проєкти, адже вони також є дуже достойними», –  зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

Проєкти, які були представлені на архітектурному конкурсі, задали новий рівень усвідомлення теми меморіалізації. 

Імена всіх колективів, які взяли участь, не публікують у зв’язку з постановою Кабінету Міністрів, яка дозволяє розкривати імена лише трійки переможців. Про те, як виглядає проєкт переможця Tvoemisto.tv писало тут, а також опублікувало проєкти інших команд, які увійшли до трійки найкращих, у новині.

Ось кілька проєктів, які також подали на конкурс, але вони не увійшли до переможців:

1.

2.

3.

4.

5.

Повний перелік усіх пропозицій та їх візуалзіації можна подивитись тут.

Нагадаємо, що про те, якими були умови конкурсу та журі читайте у новині.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!