Який проєкт зайняв друге місце у конкурсі на меморіал Героїв України у Львові. Візуалізація

3790 0
Друге місце посіла львівська команда архітекторів.
Візуалізація:Guess Line Architects

Візуалізація:Guess Line Architects

У Львові завершився архітектурний конкурс на меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова, який тривав три місяці. Друге місце у ньому зайняла львівська команда архітекторів Guess Line Architects. Власну конкурсну пропозицію вони показали у Facebook.

Автори проєкту Катерина Іващук, Ярослав Іваськів, Єгор Перепелюк, Михайло Когут та Андрій Лесюк. При вході у меморіальний комплекс автори розташували будівля інформаційного центру, яка плавно втоплюється в рельєф з півночі. Дах будівлі – доступний та безбар’єрний, на нього можна потрапити зі сторони вулиці, або ж піднявшись пандусом з площі.

Церемоніальна площа меморіального комплексу композиційно доповнена ламаними острівками зі злакових рослин, що плавно зливаються з зеленою зоною. Поміж дикої зелені домінантою виступає молитовна каплиця. Вісь входу до будівлі розвернута до вхідної зони меморіалу. Модернізована меморіальна стіна з місцем для покладання квітів, виконана з бетону, нагадує про вічне значення подвигу загиблих воїнів УПА.

Злегка ламана центральна доріжка, що пронизує всю площу, виконана з бетону, плавно проводить відвідувача до зони поховань військових. По два боки перед входом розташовані мінімалістичні бетонні підвищення для покладання квітів та флагштоки.

За основу образного вирішення надмогильної споруди для військових християн прийнято форму «козацького хреста», тоді як для поховань представників інших релігійних конфесій запропоновано прямокутну форму. Надмогильна споруда розміщується на бетонному підвищені, де передбачено місце для прапора та встановлено точкове світло.

Читайте також: Як виглядатиме нове військове кладовище у Львові. Візуалізація

Громадська зона призначена для створення пішохідного громадського простору навколо меморіалу, доступна для мешканців сусідніх територій та всіх мешканців міста. Вона включає в себе необхідні елементи благоустрою, зелені насаджень та інфраструктуру для велосипедистів. Передбачено організацію велосипедного (транзитного) руху вздовж алеї біля житлової зони та по вулиці Кутовій.

Нагадаємо, що на конкурс подали 27 проєктів команд з різних регіонів України. Переміг авторський колектив з Хмельницього – Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер. Детальніше про проєкт переможців читайте у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!