У Львові отримали мобільний рентген за понад п'ять мільйонів гривень

1043 0
Його можна транспортувати і він робить дослідження там, де перебуває пацієнт.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр отримав обладнання безпечної рентгенодіагностики. Цей апарат можна транспортувати у будь-яке приміщення для пацієнтів, які не мають можливості переміщуватися. Про це повідомили у ЗУСДМЦ.  

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Рентген вкрай необхідний при дихальних розладах, набрякових синдромах, порушенні роботи органів черевної порожнини, розладах системи кровообігу, післяопераційним пацієнтам з складним перебігом хвороби, а також коли причина порушення стану невідома за клінічними даними та результатами інших досліджень.

«Нове обладнання гарантує швидкі результати дослідження з високою якістю зображення та можливістю цифрової обробки для прийняття оперативного клінічного рішення, у тому числі – дистанційно», – зазначили у медичному центрі.

Вартість такого апарату становить 5 200 000, його придбали за кошти, що виділили на розвиток «Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку» ЗУСДМЦ.

Читайте також: У Львові проводитимуть трансплантацію кісткового мозку дорослим

Нагадаємо, наступного року у Львові відкриють відділення трансплантації кісткового мозку на 12 боксів і розпочнуть надавати допомогу українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами. Про це повідомив в.о. гендиректора Першого ТМО Олег Самчук. Бюджетний комітет ВР підтримав пропозицію МОЗ виділити Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова майже 30 млн грн у якості субвенції на закупівлю необхідного для трансплантації кісткового мозку (ТКМ) обладнання.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!