У Львові планують озеленити території 12 закладів освіти

1046 0
Протягом весни та літа садівники обстежили стан озеленення 242 закладів освіти.
Фото: ліцей №8 ЛМР

Фото: ліцей №8 ЛМР

Впродовж весни та літа 2023 року у Львові садівники провели обстеження озеленення 242 закладів освіти. Відтак, вирішили втілити проєкти з озеленення на територіях 12 закладів освіти. Про це повідомили в управлінні екології ЛМР.

«Окрім того, що знайшли більше 40 дерев, які потенційно можуть бути внесені до особливо цінних, відзначили 12 закладів освіти, де варто втілити проекти озеленення. Потреби є різні, деякі території закладів після реконструкції, в інших були зняті аварійні дерева і є потреба досадити», — йдеться у повідомлення.

Як зазначили в управлінні, проєкти озеленення розробляли онкретно під потреби кожного закладу. Кошти на втілення задуму передбачені управлінням екології із природо-охоронного фонду, який має чітке цільове призначення.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

«Учора першим озеленили схил території Ліцей 8 ЛМР тепер його прикрашають ялівці та кизильники. А минулого тижня були висаджені лаванда, сантоліна, гортензії та пеннісетуми спільно із батьками», — зазначили в ЛМР.

Нагадаємо, що у 2023 році у Львові зрізали 3598 дерев, а посадили 240. Серед дерев, які видалили, були аварійні або сухостійні, але також ті, які зрізали під час проведення реконструкції і будівництва. Щоб зробити це, цьогоріч видали 1478 дозволів. Також цьогоріч у парках Львова висадять 102 дерева.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!