У Львові пацієнту встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері

4542 0
Найлегший біонічний протез розробила американська компанія.
Фото: скріншот відео

Фото: скріншот відео

Медики Національного реабілітаційного центру «Незламні» Першого медоб’єднання Львова  встановили біонічний протез, надрукований на 3D принтері. Такий найлегший протез у світі, вагою максимум 675 грамів, отримав 33-річний Юрій Бахір, який втратив руку унаслідок мінно-вибухової травми. Про це повідомили у Першому ТМО.

Протез TrueLimb є унікальною розробкою американської компанії Unlimited Tomorrow. Це первинний протез, який можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м'язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Зазначається, що це другий протез у світі, встановлений українцеві. Першою була 9-річна Саша з Бучі, яка отримала нову руку в США. Також на таку руку очікують інші українці, серед яких 41-річний Олександр Яшук із Житомира. Чоловік втрати свою у бою біля Чорнобиля.

Зазначимо, що перший біонічний протез руки львівські медики встановили 33-річному десантнику Михайлу Юрчуку, який навесні у боях на Харківщині втратив руку та ногу.

Нагадаємо, як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий, за час повномасштабного вторгнення Львів, зокрема через Перше територіальне медичне об’єднання, прийняв 5 тисяч пораненених з різних куточків України. Історію львівського хірурга, який рятує важкопоранених через війну пацієнтів, дивіться у відео та читайте в матеріалі за посиланням

Для довідки

Біонічні – найбільш сучасні протези верхніх кінцівок. Вони мають зовнішнє джерело енергії, а управляються за допомогою складної системи датчиків, що забезпечують зв’язок з м’язами на збереженої частини руки. Індивідуальні приводи для пальців дозволяють координовано вхоплювати предмети, а комфорт забезпечується за рахунок оптимізованого по вазі розташування приводів. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!