У Львові підвищили тарифи на тепло. Хто платитиме більше

3764 0
Для населення тарифи залишаться такими ж, як і минулого опалювального сезону.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові підвищили тарифи на тепло та гарячу воду для бюджетних установ та інших споживачів – бізнесу, комерційних підприємств, релігійних громад. Для населення тарифи залишаться такими ж, як і минулого опалювального сезону.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Сьогодні, 1 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуг з постачання теплової енергії та гарячої води для теплопостачальних підприємств міста та приєднаних територій.

Цим рішенням тарифи збільшуються для бюджетних та комерційних установ. Тарифи для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону.

«Ми пропонуємо залишити тариф для населення на тому рівні, на якому він був минулого опалювального сезону. Підвищуємо тарифи для категорії бюджет, також для інших споживачів – комерція, бізнес. Це необхідно через колосальне підняття ціни на газ», – зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець під час засідання виконавчого комітету.

У Запоріжжі, Вінниці, Полтаві, Хмельницькому уже прийняли схожі рішення, додала Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань ЖКГ.

Тарифи на виробництво теплової енергії для Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго»: населення 1402,78 за 1 Гкал (без ПДВ), грн за 1 Гкал (без ПДВ), грн, бюджетні установи 2445,06 грн за 1 Гкал (без ПДВ), інші споживачі 2808,51 грн за 1 Гкал (без ПДВ), релігійні організації 2366,27 грн.

Тарифи на виробництво теплової енергії для Львівського комунального підприємства «Залізничнетеплоенерго»: населення 1420,32 за 1 Гкал (без ПДВ), бюджетні установи 2537,97 за 1 Гкал (без ПДВ), інші споживачі 3565,73 за 1 Гкал (без ПДВ).  Релігійні організації 2537,94 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Андрій Годик, перший заступник голови Львівської ОДА, раніше у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що ринкова вартість природного палива – 30 тисяч гривень за 1000 м³ природного газу.

Читайте також: Як змінити постачальника газу і платити менше у 2021 році. Інструкція

Львів’яни у 2021-2022 році за газ платитимуть 7 гривень 42 копійки, зазначила у коментарі Тvoemisto.tv Ірина Маруняк розповіла про політику ціноутворення і тарифів на опалення. 

«У структурі тарифу на опалення 74% складає вартість газу. Також сюди входить ціна електроенергії та води, матеріали, коли потрібно ремонтувати мережі, амортизація, і, звичайно, зарплата працівників. На сьогодні вартість газу для населення є 7,42 грн, як і в попередній опалювальний сезон. Для бюджетних установ ми готуємо проєкт про підняття тарифу, щоб він був економічно обгрунтований. Орієнтовно 29 жовтня розрахунки будуть готові», – говорить Ірина Маруняк.

Детальніше про тарифи на опалення у Львові та інших містах, зокрема Тернополі, Рівному і Чернівцях читайте у матеріалі «Скільки цьогоріч платитимуть львів’яни за опалення. Пояснення експертів».

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні здорожчали комунальні тарифи. Ціни змінилися на опалення, гарячу воду та електроенергію. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!