У Львові планують добудувати 17 ділянок трамвайної та тролейбусної мереж

4377 0
Один із найпріоритетніших пунктів – це будівництво колії на вул. Миколайчука.
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

На Всеукраїнському форумі міської мобільності у Львові презентували План розвитку міської електромобільності до 2035 року. Зокрема, у його межах визначили 17 ділянок трамвайної та тролейбусної мереж, які планують добудувати. Про це під час форуму повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Один із найпріоритетніших пунктів – це будівництво колії на вул. Миколайчука, яке мають розпочати цього року. Вона, за його словами, зʼєднає два найвіддаленіші райони Львова трамвайною мережею. 

Читайте також: Дорога перспектива. Чи поїде трамвай з Сихова до Княгині Ольги

«Також плануємо відновити дві зруйновані трамвайні лінії (на вул. Коперника та на вул. Липинського до автовокзалу). Ще декілька проєктів мають проєктно-кошторисну документацію, де-не-де її ще нема, але рухаємося до реалізації», – сказав посадовець.

Що стосується тролейбусних мереж, то першим пунктом є з'єднання трьох напрямків в центрі міста (від вул. Академіка Гнатюка до вул. Шота Руставелі), оскільки там є прогалина.

Окрім цього, серед цілей Плану міської електромобільності – 100-відсоткова відповідність рухомого складу електротранспорту Львова сучасним стандартам енергоефективності та доступності. Також йдеться про модернізацією всієї транспортної інфраструктури: оновлення ліній енергопостачання та тягових підстанцій, капремонт трамвайної колії та контактної мережі з використанням спецчастин з автоматичним регулюванням; модернізація та будівництво депо громадського транспорту, зарядні станції для електроавтобусів у депо та на кінцевих зупинках тощо. Передбачають, що у центральній частині міста для підвезення товарів, поштових відправлень та інших послуг використовуватимуть електричні велосипеди та електричні автомобільні фургони. 

Читайте також: Львів оптимізує транспортну мережу. 10 кроків, які варто зробити

Додамо, що План розвитку електромобільності для Львова розробляли спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Документ має бути затверджений на пленарному засіданні сесії ради. Заходи, які не потребують бюджетного фінансування, можуть реалізовувати ще до затвердження цього Плану. За результатами форуму також мають сформувати резолюцію із пропозиціями щодо внесення змін до законодавства, яку передадуть на розгляд у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Нагадаємо, що Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!