Як планують реконструювати стадіон «Україна» у Львові

6425 2
Реконструкцію планують виконати протягом 10-ти років.
Фото: fckarpaty.com.ua

Фото: fckarpaty.com.ua

У Львові планують реконструювати стадіон «Україна». Про це йдеться в оприлюдненому детальному плані території, обмеженої Липовою Алеєю та парком «Снопківський», який планують затвердити після громадських слухань.

Читайте також: ФК «Карпати» отримали особливі умови оренди стадіону «Україна»

Кількість місць на стадіоні зміниться з понад 28 до 15 тисяч. Крім цього, на стадіоні облаштують реабілітаційні центри для спортсменів, заклади харчування, офісні приміщення футбольного клубу «Карпати», клубний музей і два готелі на 50-60 і 80-100 місць для прийому команд-гостей.

Усі об’єкти інфраструктури займуть не більше 3-4 поверхів підтрибунних приміщень загальною площею 26 600 кв. м. Для спортсменів побудують роздягальні з душовими, диспетчерський пункт, робочу зону для ЗМІ, зал для прес-конференцій, коментаторські кабіни, VIP-ложу, ложу для преси, телестудію та радіорубку.

Розмір поля стадіону залишиться незмінним – 105х68 м. Ділянку в межах парку «Снопківський» мають закріпити за ФК «Карпати». Загалом у користування клубу планують передати 11,7 га території.

Читайте також: 50% ФК «Карпати» виставили на продаж за гривню

Для потреб стадіону збираються створити 1263 паркомісця: відкрита автостоянка на території стадіону на 103 місця, підземний паркінг на 310 місць та паркінг із північної сторони верхніх тренувальних полів на 300 місць, а на прилеглій території також облаштують багаторівневий паркінг з можливістю виїзду на вулицю Стуса на 400 паркомісць.

Реконструкцію планують виконати за 10 років. У перші п’ять – збудують тренувальні поля та спортивні споруди на Липовій Алеї, а також дитячу спортивну школу біля Снопківського парку. За наступні п’ять років мають завершити реконструкцію стадіону, збудувати паркінги та реорганізувати транспортну мережу навколо стадіону.

Нагадаємо, раніше ФК «Карпати» звернувся до ЛМР з проханням розробити відповідну містобудівну документацію, аби масштабно реконструювати стадіон.

Довідка

Стадіон «Україна» збудували у 1960-1963 роках минулого століття, а відкрили – 18  серпня 1963 року. У 1999 році його реконструювали та змінили дерев’яні лавки на пластикові та зменшили кількість місць.


Читайте також:
7 Лютого, 2019 11:48
Урбанізд Судячи з заявленої кількості місць на трибунах (15000, Карл!), плани в ФК Карпати просто грандіозні))))))))))))))))))))) Я так зрозумів, що після величайшої хренострукції на вболівальників чекає стандартне вічне плентання в кінці таблиці))))
7 Лютого, 2019 08:11
інжженер-проффесор 10 років?? мало!!!
треба 20, а то й 30 років реконструювати!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!